Rețea de hackeri români, destructurată cu sprijinul FBI şi Secret Service

hackeri_diicot
hackeri_diicot

O reţea de hackeri români care clona carduri în țară şi apoi fura bani în Australia a fost destructurată, marți, în urma unor percheziții desfășurate în 36 de puncte, din opt județe, prejudiciul estimat fiind de peste un milion de euro. Operaţiunea se desfăşoară cu sprijinul FBI şi Secret Service, dar şi al autorităţilor din Australia, informează România TV.

Un număr de 16 persoane suspicionate de fraude informatice au fost reținute marți dimineață în urma perchezițiilor efectuate în 36 de adrese, din opt județe. Operațiunea coordonată de IGPR şi DIICOT, s-a desfășurat cu sprijinul FBI şi Secret Service, dar şi al autorităţilor din Australia, perioada de monitorizare a hackerilor fiind decembrie 2011-noiembrie 2012

Persoanele incriminate clonau carduri în România, iar informațiile erau vândute apoi unor rețele din Australia, unde se scoteau banii.

Din primele informaţii, ar fi vorba despre 500.000 de carduri care au fost clonate, prejudiciul creat depăşind un milion de euro.

La sediul DIICOT au ajuns, până acum patru din cele 16 persoane ridicate în urma perchezițiilor, pentru audieri. Cei care vor fi reţinuţi vor fi prezentaţi apoi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel