Reguli esentiale pentru parinti in privina folosirii unui scaun de masa pentru bebe

Atunci cand cel mic va fi pregatit sa faca cunostinta cu un scaun de masa pentru bebe, inseamna ca a inceput deja sa isi diversifice alimentatia si sa stea singur in fundulet. Atunci, el este rasplatit cu un loc la masa celor mari, unde isi poate face de cap cu mancarea, intr-un scaun de masa pentru bebe special si diferit fata de cel al lui mami sau tati. E clar, o sa ii placa la nebunie sa faca cunostinta cu un scaun de masa pentru bebe.
Dar sunt multe lucruri de luat in considerare atunci cand cumperi un scaun de masa pentru bebe si dupa ce il achizitionezi. O vom lua treptat:

  • Asigurati-va ca modelul pe care l-ati ales dispune de un despartitor care trece printre piciorusele celui mic. Astfel, nu va exista pericolul ca el sa alunece pe sub tavita dintr-un scaun de masa pentru bebe.
  • Trebuie sa stiti faptul ca stabilitatea unui scaun de masa pentru bebe este data de o baza inferioara cat mai ampla, cat mai mare. Asadar, cu cat e mai mare, cu atat puteti sta linistiti.
  • Normele europene sunt clare: un scaun de masa pentru bebe trebuie sa fie dotat cu 2 roti si cu 2 opritoare, evitandu-se astfel posibilitatea ca cel mic sa fie implicat intr-un accident in cazul in care ati uitat sa activati mecanismul de inchidere al rotilor. Suntem toti oameni, iar parintii sunt oameni obositi de cele mai multe ori.
  • Cautati intotdeauna un scaun de masa pentru bebe cu prindere in 5 puncte de siguranta.
  • Husele trebuie sa fie detasabile si confectionate din PVC, pentru a le putea curata cat mai usor si mai rapid. Lucru pe care o sa il faceti de cateva ori pe zi, asta este sigur. Mancarea e distractiva pentru bebelusi.
  • Tavita trebuie sa fie rezistenta, sa nu fie ascutita si sa nu poate fi inlaturata usor de cel mic atunci cand sta cuminte sau nu prea intr-un scaun de masa pentru bebe.
  • Asigurati-va ca scaunul a fost montat corect si ca nu prezinta riscul de a se inchide singur. O dubla verificare nu strica niciodata.

Acum, ca am stabilit criteriile in functie de care alegeti un scaun de masa pentru bebe, urmeaza pasul cu numarul 2, la fel de important. Cum il folositi, ce trebuie sa faceti si ce nu trebuie?

  • Scaunul de masa nu trebuie sa stea in preajma unor obiecte ascutite, taioase. Bebe e curios din fire in primii ani si se va rani.
  • Nu pozitionati un scaun de masa pentru bebe in apropierea unui perete. Cel mic se va putea folosi de ea pentru a se impinge.
  • Nu il lasati pe cel mic sa se instaleze singur intr-un scaun de masa pentru bebe. Motivele sunt evidente.
  • Nu folositi fete de pe masa pe un scaun de masa. Cel mic poate trage de ea, iar produsele de pe scaunul de masa sa cada pe el.
  • Nu asezati scaunul de masa pe suprafete alunecoase sau ude. Verificati intotdeauna ca nu exista denivelari in locul in care vreti sa asezati un scaun de masa pentru bebe.

Iar daca sunteti in cautarea unui scaun de masa pentru bebe perfect, Noriel va ofera o mana de ajutor. E imposibil sa nu gasiti un model pe placul vostru, la un pret excelent. Nu trebuie decat sa descoperiti oferta. In rest, pofta buna lui bebe, dintr-un scaun de masa ideal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel