Nou proiect controversat în Capitală. Parcările din oraş, gratuite pe timpul nopţii

Asociațiile „Salvați Bucureștiul" și „Eco-civica", învinse în instanță
Asociațiile „Salvați Bucureștiul" și „Eco-civica", învinse în instanță

Parcările din Capitală ar putea fi gratuite între orele 19,30 - 7,30, conform unui proiect al primăriei. Tot potrivit documentului, riveranii care vor să rezerve un anumit loc în acel interval orar o pot face doar contracost. Proiectul este în dezbatere publică. 

"În intervalul 19,30 - 7,30 parcajul de utilitate publică poate fi utilizat în mod gratuit fără rezervare, oferind riveranilor posibilitatea ca în acest interval orar, contra cost, să îşi poată rezerva un loc de parcare. În intervalul 7,30 - 19,30, parcajul se va exploata în sistem de utilitate publică cu plată. Totodată, pentru persoanele fizice a căror activitate cotidiană implică un grad ridicat de mobilitate, precum şi pentru riveranii care în intervalul 7,30 - 19,30 doresc să ocupe parcajul public, propunem un sistem de abonamente fără rezervare", prevede documentul.

Cât ar putea costa rezervările 

Pentru persoanele fizice, abonamentele vor fi de 300 lei/săptămână pentru utilizarea unui loc de parcare fără rezervare, de luni până vineri, între orele 7,30 - 19,30. Pentru o lună, abonamentul va fi de 1.000 de lei, pentru un semestru de 5.400 de lei, iar pentru un an de 9.600 de lei.

Abonamentele pentru riverani, cu rezervarea locului de parcare, (de luni până vineri între orele 19,30 - 7,30, în weekend şi de sărbători legale), vor fi de 500 de lei lunar, 2.700 de lei semestrial şi 4.800 de lei anual.

Agenţii economici vor putea rezerva locuri de parcare 24 de ore din 24, achitând abonamente lunare de 1.800 de lei, abonamente semestriale de 9.720 de lei sau abonamente anuale în valoare de 17.280 de lei.

Acesta nu este primul proiect controversat al primăriei Capitalei, care acum o lună a anunţat că maşinile poluante înmatriculate în alte judeţe decât Bucureşti şi Ilfov ar putea circula în Bucureşti doar pe baza unei vignete. Ulterior, măsura a fost modificată, astfel că doar şoferii autoturismelor cu norma de poluare mai mică de Euro 3 ar fi nevoiţi să achite această vignetă, indiferent de locul înmatriculării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel