Primar Certej: Peştii din iazul cu cianuri îți îmbunătăţesc viaţa sexuală

 Exploatarea celui  de-al doilea zăcământ aurifer din România, cel de la Certej, din județul Hunedoara, ar putea începe în 2016. Aici, canadienii de la Eldorado Gold Corporation, care deţin 80% din Deva Gold SA, pot demara exploatarea tot pe baze de cianuri, așa cum prevede și proiectul de la Roșia Montană. Despre o posibilă poluare cu cianuri, edilul de la Certej spune că existența peștilor în fostul  iaz de decantare reprezintă dovada că exploatarea cu cianuri nu reprezintă un pericol pentru populație.

[caption id="attachment_369093" align="alignnone" width="640"] Foto: eldoradogold.com[/caption]

Manifestările din București și alte câteva orașe din țară împotriva proiectului de la Roșia Montană se pare că nu îi deranjează pe locuitorii din Certeju de Sus care, potrivit primarului localităţii, Andrei Petru Cîmpian, consumă fără nicio problemă  peşti prinşi din fostul iaz de decantare al minei închise în 2006, scrie gandul.info.

 Mai mult, Cîmpian spune că peştii prinşi din iazul de decantare au efecte miraculoase asupra celor care îi consumă, contribuind la îmbunătăţirea vieţii lor sexuale, primarul dându-se exemplu pe el însuşi, după care acesta a continuat: "Este ca o glumă faţă de toţi oamenii care povestesc de calitatea apelor şi de măsura în care cianura le afectează. Exploatându-se 70 de ani cu cianuri, toate iazurile de decantare au fost infestate cu respectiva cianură, cum se vorbeşte. Este o pseudo-problemă, este o invenţie cianura. Utilizându-se atâţia ani de zile nu a fost afectată sănătatea populaţiei, aşa cum se trâmbiţează pe toate posturile", susţine primarul comunei Certeju de Sus.

 În opinia lui Cîmpian, existenţa peştilor în fostul iaz de decantare reprezintă dovada că apele nu sunt afectate de cianuri, "mai ales că nu au fost aduşi, importaţi, puşi acolo, ci mama-natură a avut puterea magică să reabiliteze, fără probleme".

 El a povestit că, la un moment dat, a dus o găleată cu peşti din iazul de decantare celor care participau la o şedinţă a comitetului de mediu în care se discuta despre proiectul de la Certej.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel