Prigoană i-a dat TVR Internaţional lui Baconschi, candidatul PDL la preşedinţie

prigoana silviu
prigoana silviu

silviu prigoana Camera Deputaţilor a adoptat tacit un  proiect al deputatului Silviu Prigoană privind TVR Internaţional, în ciuda protestelor aliatului la guvernare, UDMR, care acuză manevra PDL de rea credinţă. Astfel, TVR Internaţional trece în administrarea Ministerului Afacerilor Externe, instituţie care urmează să asigure finanţarea şi să aibă decizia editorială.

Deputatul Marton Arpad (UDMR) consideră proiectul "o inepţie" şi spune că votul nu a fost constituţional, deoarece iniţiativa nu a ajuns pe ordinea de zi a comisie de Cultură.  Opoziţia ar putea sesiza Curtea Constituţională, întrucât  legea fundamentală prevede că serviciile publice de radio şi televiziune sunt autonome, iar Prigoană a manevrat astfel încât guvernul, prin MAE, să controleze un canal public.

Mircea Toader şi Ioan Oltean, de la PDL, au făcut presiuni asupra udemeristului ca să nu discute aceste aspect.  TVR Internaţional este difuzată şi în ţară, iar votul din dispora a avut un rol important la ultimele alegeri prezidenţiale. Teodor Baconschi va stabili politica editorială a postului, ca ministru de externe. El este nominalizat de Traian Băsescu ca posibil candidat la prezidenţiale şi a confirmat intenţia  de a reprezenta PDL în 2014. Baconschi conduce o fundaţie creştin-democrată afiliată PDL şi a fost acuzat că a primit funcţia pentru că la Ambasada din Paris s-a votat pe bandă rulantă pentru Traian Băsescu. Iniţiativa urmează să intre în dezbaterea Senatului, for decizional în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel