Președinție UE. Petre Daea, anunț care ne vizează pe toți

Petre Daea
Petre Daea

Prezent în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, Petre Daea, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a declarat, pentru România TV, că produsele nu se vor ieftini. 

"Sigur că nu se vor ieftini produsele, pentru că pentru asta trebuie să muncim, să construim! Noi acum, în acest moment, suntem într-o prezentare normală, obiectivă și necesară pentru politica agricolă comună, pentru ceea ce avem noi de făcut în exercițiul acesta de Președinție rotativă. Astăzi am trecut pragul întrebărilor", a declarat Petre Daea. 

Urmează pentru noi toţi o perioadă extrem de dinamică


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezintă marţi şi miercuri în Comisiile de specialitate ale Parlamentului European, priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene (UE) în domeniile de activitate sectoriale, a anunţat, luni, ministerul de resort.

"Pentru România este un moment deosebit de important, fiind prima dată când exercită această funcţie, la exact 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Urmează pentru noi toţi o perioadă extrem de dinamică, marcată de o serie de evenimente importante pentru prezentul şi viitorul Uniunii Europene, evenimente care se vor succeda rapid. Vreau să vă asigur că vom face tot ceea ce este necesar pentru a ne îndeplini rolul de mediator imparţial şi pentru a contribui la avansarea proiectului european", a afirmat ministrul Petre Daea.

CITEȘTE ȘI Dragnea, întâlnire cu Tăriceanu. Strategie privind războiul politic

Astfel, prima intervenţie a ministrului Daea va avea loc marţi, 22 ianuarie, în Comisia de Mediu (COM ENVI), în timp ce miercuri va susţine discursul său în prima parte a zilei în Comisia pentru Pescuit (COM PECH), iar în partea a doua în Comisia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (COM AGRI).

La începutul lunii ianuarie, Petre Daea a anunţat că România a preluat 29 de dosare pe agricultură şi piscicultură, acestea urmând să fie puse în discuţie în perioada în care ţara noastră deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Dosarele României, 29 la număr


"Despre dosarele României putem discuta, nu sunt puţine, sunt 29 la număr. (...) Toate sunt dosare grele. Înseamnă o muncă extraordinară, înseamnă o abordare nouă pe un PAC (Politica Agricolă Comună n.r.) nou. PAC post 2020 este altfel decât cel de acum şi am spus acest lucru din momentul în care s-a făcut comunicarea de către comisarul Hogan (comisarul pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan n.r) în noiembrie 2017 şi ne-am ocupat de acest lucru din momentul în care ne-am instalat pe acest scaun", a precizat atunci Daea.

Ministrul a menţionat că unele dosare nu vizează România, dar ele trebuie puse în discuţie pentru că "noi lucrăm aici pentru interesul Uniunii Europene".

Calendarul evenimentelor externe organizate în contextul preluării preşedinţiei Consiliului UE prevede 10 evenimente, următorul eveniment de anvergură fiind Consiliul UE pe Agricultură şi Pescuit din 28 ianuarie 2019 de la Bruxelles.

De asemenea, sunt prevăzute şi 10 evenimente interne, având ca tematică fermele de familie, pesta porcină, cercetarea în agricultură, apicultura etc.

VEZI ȘI Claudia Țapardel, despre gafa majoră comisă de Iohannis: Este total absurd

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel