Președintele IICCMER: DNA anchetează fosta conducere a Institutului. Tismăneanu: Să dea nume. Nu mi-e frică

vladimir tismaneanu decee
vladimir tismaneanu decee

Președintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Andrei Muraru, a declarat pentru DeCe News că se derulează o campanie împotriva Institutului pe care îl conduce. Artizanul acestor atacuri menite să destabilizeze instituția este, potrivit d-lui Moraru, fostul președinte al Consiliului Științific IICCMER, profesorul Vladimir Tismăneanu. Motivele au la bază o răzbunare, mai spune președintele IICCMER, dar și o îngrijorare a d-lui Tismăneanu față de o anchetă deschisă de DNA, cu privire la cheltuielile făcute în timpul fostei conduceri. În dreptul la replică trimis redacției DeCe News, Vladimir Tismăneanu spune că nu a primit vreun anunț din partea DNA și nu este ”câtuși de puțin îngrijorat”.

Șase angajați ai IICCMER au publicat o scrisoare deschisă prin care cer demisia președintelui Executiv, Andrei Muraru, acuzând că instituția a devenit un ”fief” al șefilor ei. ”Este evident că Vladimir Tismăneanu coordonează atacurile, și asta nu doar din textele sale. Am mail-uri din care rezultă că el este în corespondență permanentă cu cercetători ai Institutului”, ne-a declarat Andrei Muraru.

Procurorii anticorupție cercetează fosta conducere a Institutului

Pe baza unui raport al Corpului de Control al Guvernului realizat după sfârșitul mandatului fostei conduceri, spune Muraru,  DNA a deschis un dosar ce vizează cheltuielile făcute de instituție. În octombrie a fost audiată chiar o persoană din rândul celor șase semnatari ai scrisorii deschise - declară Muraru. ”Domnul Tismăneanu este foarte îngrijorat de acest dosar”, menționează președintele IICCMER.

”Atacurile d-lui Tismăneanu reprezintă o răzbunare, cine i-a luat locul la Institut i-a devenit dușman. El instrumentează această campanie. Semnatarii scrisorii sunt niște tineri folosiți foarte ușor, care cred că vor fi răsplătiți când tabăra politica apropiată d-lui Tismăneanu va fi la putere”, precizează Andrei Muraru.

Citește și ”Război la IICCMER, pornit de șase angajați. Ce spune conducerea

Conform spuselor acestuia, în finalul raportului efectuat de Corpul de Control al Guvernului, stau scrise următoarele: ”Transmiterea raportului de control Direcției Naționale Anticorupție pentru cercetarea posibilelor fapte de natură penală”. ”Și infracțiunile sunt la legea care sancționează faptele de corupție, 78/2000”, subliniază Muraru.

Tismăneanu: Invenții și calomii. N-am primit personal vreo sesizare de la DNA

”Nu am primit personal niciun fel de anunț din partea DNA, deci nu pot face niciun comentariu avizat. Nu cunosc situația audierilor și îl asigur pe dl Muraru și pe cei care l-au numit în funcție că nu sunt câtuși de puțin îngrijorat. Dacă dl Muraru se referă la o persoană anume, corect ar fi să dea numele. Altmineri, avem de-a face cu insinuări”, a declarat pentru DeCe News profesorul Tismăneanu. Dreptul la replică al lui Vladimir Tismăneanu poate fi citit integral AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel