Federația Comunităților Evreiești, pronunțare cu privire la declarația lui Iohannis

Președintele Federației Comunităților Evreiești, Aurel Vainer și-a exprimat poziția cu privire la scandalul mutării Ambasadei la Ierusalim, dar și la declarațiile mult discutate ale lui Klaus Iohannis.

 Cu privire la scandalul mutării Ambasadei României la Ierusalim, Aurel Vainer critică atitudinea Președintelui României care a reiești din declarațiile publice făcute în lutimele zile. "Nu îmi convine deloc și nu mi-a făcut nicio plăcere să ascult aceste vorbe de la Președintele României Klaus Iohannis în care eu am toată încrederea și toată considerația.Tema care a determinat toată acțiunea aceasta complexă era mutarea Ambasadei Israelului de la Tel Aviv la Ierusalim. Trebuie să spun că prin poziția mea ca evreu și ca președinte al Federației Comunităților Evreilor din România nu pot decât să mă bucur să aud că vine Ambasada în Capitala Israelului. Lucrurile sunt complexe. Viața politică e viață politică, există apartenența maselor la Uniunea Europeană, iar deciziile se iau în diferite circumstanțe. Nu am ce comenta asupra faptului că are cineva mai multă dreptate. Eu am spus ce mi-ar fi convenit mie, ce mi-ar fi plăcut", a declarat Președintele Federației Comunităților Evreiești la B1tv.

 "Iohannis s-a dovedit și dovedește a fi un prieten al evreilor"

Referitor la acuzele de antisemitism aduse șefului statului, Aurel Vainer susține că nu se poate discuta de așa ceva. "În al doilea rând, sigur poți să pornești de la exprimarea unui cuvânt de către cineva și să îl consideri antisemit, iar în același timp o logică normală a lucrurilor, mă conving pe mine, pe bază de fapte să susțin că președintele României nu este antisemit. Am mai multe elemente ca să demonstrez acest lucru. Dumnealui, în 2008 a primit medalia de onoare, "Pireten al comunitășilor evreiești din România" pentru sprijinul pe care l-am primit de la domnia sa la un mare proiect(...). Am avut alte ocazii să știu și ce gândește și cum gândește președintele Iohannis. (...) Domnul Iohannis s-a dovedit și dovedește a fi un prieten al evreilor, nu un om care urăște evreii", a mai declarat Vainer.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel