Ponta vrea supraimpozitarea bugetarilor cu venituri mai mari de 4.500 lei

ponta ddcce
ponta ddcce

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, într-un interviu acordat HotNews, că Executivul caută ”soluția juridică și constituțională corectă” care să permită supraimpozitarea veniturilor mai mari de 4.500 de lei din sectorul bugetar.

Întrebat dacă ia în calcule alte măriri de taxe, șeful Guvernului a răspuns că o să respecte liniile trasate de pachetul fiscal, exceptând ”o soluție referitoare la veniturile din salarii și pensii”.

Rep: Mai exact? Victor Ponta: Mai exact, eu în continuare cred și susțin că cei care lucrează în instituții publice, în companii ale statului, pot să câștige mai puțin decât au acum, sute de milioane. Dar încă caut soluția juridică.

Rep: Puteți fi mai precis?

Victor Ponta: Când o să am soluția juridică o să fiu foarte precis.

Rep: Vă referiți la tăieri de salarii în sectorul bugetar? Victor Ponta: Nu am voie, stiți foarte bine, că pierd procesele. Rep: Dar puteți impozita de la o anumită sumă în sus Victor Ponta: Ați văzut? Așa ma gândesc și eu. Rep: De la cât, de la 45 milioane în sus? Victor Ponta: 1000 de euro cred că este un venit în sectorul public care-ți asigură un trai decent. În sectorul public. Rep: Deci, să nu rămână în ceață: vă gândiți ca posibilă măsură să aplicați supraimpozitarea veniturilor în sectorul bugetar care depășesc să zicem 45 milioane. Victor Ponta: Da. E corect. Ma gândesc de mult la asta, nu e nici un secret. Rep: Cam când ați dori să o aplicați? Victor Ponta: Când am soluția juridică și constituțională care să nu mă facă - nu pe mine, ci pe cel care va veni după mine - să piardă toate procesele cum pierd eu toate procesele deschise pe vremea domnului Boc. Rep: În ce orizont de timp? Victor Ponta: Cât de repede am soluția juridică și constituțională corectă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel