Ponta, mesaj de ultimă oră: Trebuie doar să ne păstrăm direcția

Fostul premier Victor Ponta punctează, joi, pe pagina sa de socializarea, faptul că România se află în se află între primele trei state din Uniunea Europeană ca stabilitate macroeconomică, potrivit datelor Tabloului de bord pe 2015 al dezechilibrelor marcoeconomice publicat de Eurostat la finele lunii trecute, și atrage atenția că direcția trebuie păstrată.

"Romania este in primele 3 tari din Uniunea Europeana ca stabilitate economica! Cred ca asta este de fapt important - dupa 4 ani de munca si eforturi! Trebuie doar sa pastram directia", a scris, joi, pe Facebook, Victor Ponta.

Conform datelor Tabloului de bord pe 2015 al dezechilibrelor marcoeconomice publicat de Eurostat la finele lunii trecute, România, alături de Cehia și Polonia, respectă 13 din cele 14 criterii cerute de UE pentru asigurarea stabilității la nivelul întregii economii, scrie ziare.com.

Primele 11 criterii existau și anterior situației publicate pentru anul în curs și la aceste criterii România se încadra relativ lejer, cu excepția poziției investiționale nete (aceeași care dădea bătăi de cap Cehiei și Poloniei, deși merită observat că Cehia este la un pas de a îndeplini și acest criteriu, ca urmare a plasamentelor pe care propriul capital le-a făcut în străinătate).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel