Ponta: Cel mai bun procuror general aș fi eu

Prim-ministrul Victor Ponta, întrebat luni dacă este posibil ca Laura Codruța Kovesi să fie numit procuror general, a apreciat că cel mai bun pentru această funcție ar fi chiar el, dar această opțiune nu este posibilă.

”Cel mai bun procuror general aş fi eu. Am şi experienţă şi... Dar nu iau în calcul numirea mea. Restul, o să vedem”, a declarat Victor Ponta, citat de Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu le-a trimis, luni, o scrisoare preşedinţilor Camerelor Parlamentului, Crin Antonescu și Valeriu Zgonea, şi premierului Victor Ponta, în care îşi reafirmă dorinţa de a avea un parteneriat pentru stat de drept consolidat, adoptarea Euro şi Schengen, propunând şi un plan de opt măsuri imediate în acest sens.

Una dintre cele opt măsuri privește numirile de la marile parchete, președintele cerând "desemnarea conducerii Parchetului General şi a DNA". Termenul dat de șeful statului este ”imediat”.

Numirile de la DNA și PG întârzie

Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, a cerut în februarie propuneri din partea tuturor procurorilor-șefi a parchetelor curților de apel din țară, în vederea selectării a doi candidați ce vor trebui să primească aviz consultativ de la CSM și validare sau invalidare de la președintele țării.

Pe 18 ianuarie președintele Traian Băsescu a respins primele propuneri ale ministrului Justiției pentru funcția de procuror-șef la DNA și PG. Numele înaintate atunci de Mona Pivniceru, Ioan Irimie și Tiberiu Nițu, primiseră anterior aviz negativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel