Poliția din Cluj, amendată pentru că pe mașini nu scrie în maghiară

politie
politie

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a amendat IPJ Cluj pentru că pe mașinile instituției și pe sediu nu scrie denumirea și în maghiară.

ONG-ul "European Comitee Human Rights Hungarian Central Europe", care luptă pentru apărarea drepturilor etnicilor maghiari din România a depus o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării împotriva Inspectoratului de Poliţie din Cluj pentru că denumirea instituţiei nu a fost tradusă şi în limba maghiară nici pe maşinile de patrulă, nici pe sediul Poliţiei, scrie antena3.ro.

Această situație a fost reclamată de la postul la Poliţie din Săvădisla, localitate care găzduieşte o comunitate mare de etnici maghiari.

"Pe clădirea Poliţiei, situată în centrul comunei Săvădisla, nu apare nici o informaţie în limba maghiară, nici pe clădire, nici pe afişierele cu informaţii de interes public, iar în acest fel populaţia maghiară poate avea îndoieli în privinţa statului său de egalitate", scrie în reclamaţia depusă la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

"Plăcuţele unilingve şi/sau informaţiile comunicate într-o singură limbă, insuflă multora sentimentul de inferioritate, nu încurajează în cetăţeni sentimentul de egalitate".

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a amendat IPJ Cluj cu avertisment pentru nerespectarea afişării bilingve a instituţiei şi a informaţiilor de interes public, însă decizia în acest caz nu a fost definitivă deoarece a fost desfiinţată de Curtea de Apel Cluj.

Judecătorii susțin că CNCD au făcut acest demers fără a informa din start Poliţia Cluj şi astfel, această instituţie nu s-a putut apăra în conformitate cu legile statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel