Poliţia, despre variantele rutiere pentru tranzitarea Timişoarei şi a zonelor carantinate

Poliţia, despre variantele rutiere pentru tranzitarea Timişoarei şi a zonelor carantinate
Poliţia, despre variantele rutiere pentru tranzitarea Timişoarei şi a zonelor carantinate

Poliţia Timiş a anunţat, duminică seară, variantele de tranzitare a zonelor care vor intra în carantină, fiind vorba despre municipiul Timişoara şi patru comune limitrofe.

Cele trei variante stabilite de autorităţi sunt: - DN 6 Remetea Mare - Centura Ocolitoare a municipiului Timişoara - DJ 691 - urcarea pe Autostrada A1 - DN 6 Remetea Mare - Centura Ocolitoare a municipiului Timişoara - DN 69 - Drum legătură Calea Aradului - Calea Torontalului - DN 6 Timişoara - Sânnicolau Mare - DN 59 Jebel - DJ 693B Liebling - Stamora Română - DJ 592A Otveşti - Sacoşul Turcesc - DJ 592 Buziaş. Transportul rutier de mărfuri cu vehicule având gabaritul de peste 3,5 tone se va face prin municipiul Timişoara în regim de tranzit, conducătorii auto având obligaţia de a nu opri în zonele carantinate.

Conform deciziei luate, sâmbătă, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, începând cu data de 8 martie 2021 ora 00,00, este strict interzisă intrarea/ieşirea în/din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere.

Circulaţia şi staţionarea persoanelor în spaţiile publice, din interiorul zonei carantinate, sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator. Totodată, în interiorul localităţilor se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de şase persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

În perioada următoare se va limita programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 20,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop. De asemenea, se va limita numărul de persoane în incinta magazinelor/ supermagazinelor/ hipermagazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanţare fizică.

În cazul centrelor comerciale şi al parcurilor, se limitează accesul persoanelor astfel încât să se asigure 8 mp/persoană, cu respectarea normelor de distanţare. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a hotărât, sâmbătă, intrarea în carantină a Timişoarei şi a patru comune periurbane în care indicele de infectare cu SARS-CoV-2 este foarte ridicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel