Pivniceru demisioneză, Morar refuză. Chiuariu: Ar fi de bun augur să-și dea demisia. Nicolai: E incompatibil

daniel morar
daniel morar

Mona Pivniceru urmează să demisioneze din funcția de ministru al Justiției, după ce Senatul a votat-o pentru funcția de judecător al CCR. Propunerea președintelui la Curte, Daniel Morar, a primit o prelungire de șase luni a mandatului de prim-adjunct al procurorului general. Președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat marți că Morar ar trebui să urmeze modelul Pivniceru și să plece de la șefia Parchetului. Fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu, spune și el că Daniel Morar nu avea dreptul la o prelungire a mandatului și se cuvine să demisioneze din funcția pe care o deține la Parchet.

”E posibil chiar mâine (miercuri - n.r.), din câte am înteles dintr-o discuție pe care am purtat-o și cu domnia sa și cu premierul, să se retraga, să demisioneze din Ministerul Justiției, ceea ce mă gândesc acum, apropo, ar putea face și domnul Daniel Morar odată desemnat judecător la Curtea Constituțională, din funcția de prim-procuror adjunct”, a declarat liberalul Crin Antonescu, citat de Mediafax.

El a apreciat că decizia Monei Pivniceru arată ”o anumită ținută în ceea ce privește ținuta și principiile acestor posturi”.

Chiuariu: Morar ar trebui să demisioneze. E o problemă cu modul cum a fost numit

Fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu, a declarat pentru DeCe News că Daniel Morar nu poate fi simultan judecător la CCR și prim-adjunct al procurorului general.

”Nu doar că ar trebui să demisioneze, dar e o problemă și cu modul cum a fost numit. Nu era permis ca mandatul său să fie prelungit. Funcția de judecător al Curții Constituționale e una dintre cele mai înalte demnități în stat și e incompatibilă cu orice funcție publică sau privată cu excepția funcțiilor didactice din învățământul juridic superior. Ar fi de bun augur ca dl. Morar să demisioneze”, ne-a spus Tudor Chiuariu.

Nicolai: Morar este incompatibil

Europarlamentarul PNL, Norica Nicolai, a declarat marți, la Realitatea Tv, că Daniel Morar încalcă legea privind statutul judecătorilor, potrivit căreia, de la data numirii în funcție, persoana respectivă mai poate avea doar o funcție în învățământul didactic superior.

Daniel Morar din partea președintelui țării, Valer Dornean din partea Camerei Deputaților și Mona Pivniceru din partea Senatului îi înlocuiesc la CCR pe judecătorii Acsinte Gaspar, Aspazia Cojocaru și Ion Predescu, a căror mandate expiră în iunie anul acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel