Pentru România, 2013 este un an critic. Vezi de ce și cine spune

Word Earthquakes, cel mai bun serviciu de monitorizarea a cutremurelor din lume, este de părere că  probabilitatea ca un cutremur cu magnitudinea de peste 6.5 să se producă în România este foarte ridicată.

[caption id="attachment_374792" align="alignleft" width="310"] Martie, 1977, imagine de arhivă de la dezastrul cutremurului de 7,2 grade care a lovit România[/caption]

Folosind calcule matematice şi informaţii din ultimii 30 de ani, World Earthquakes prezice că între anii 2011-2015 va avea loc un cutremur puternic în România.

 Dat fiind faptul că au trecut 36 de ani de la cutremurul din 1977, iar conform statisticilor SNAS privind mişcările seismice mari, de peste 7.0, din secolul al XII-lea şi până în prezent, teritoriul României este afectat în medie de patru cutremure majore pe secol, există şanse mari ca în următorii doi ani, sau chiar în cursul anului 2013, să aibă loc o catastrofă. Mai mult, probabilitatea ca un cutremur major să aibă loc până în anii 2023-2027 este de peste 65%, iar aceasta creşte cu fiecare an în care nu se întâmplă nimic.

Chiar şi aşa, toate acestea informaţii se bazează pe algoritmi matematici, care pot oferi predicţii destul de exacte legate de existenţa unor cutremure în întreaga lume.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel