Pensia de serviciu pentru bugetarii condamnaţi pentru corupţie, interzisă. Proiectul a trecut de Senat

Senatul Romaniei
Senatul Romaniei

Proiectul de lege care interzice pensia de serviciu pentru angajaţii din sistemul public condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie a trecut tacit de Senat. 

Proiectul legislativ privind instituirea interdicţiei beneficiului la pensie de serviciu pentru persoanele remunerate din fonduri publice condamnate definitiv pentru fapte de corupţie a trecut miercuri tacit de Senat, prin împlinirea termenului pentru dezbatere şi adoptare.

Ce urmăreşte proiectul

Potrivit proiectului iniţiat de deputaţi PNL, prin această măsură s-ar descuraja comiterea unor astfel de fapte de către anumite categorii profesionale, precum şi personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor de pe lângă acestea, militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, funcţionarii publici parlamentari, membrii Corpului diplomatic şi consular al României, cel al Curţii Constituţionale sau al Curţii de Conturi etc.

"În materia pensiilor de serviciu acordate persoanelor care sunt remunerate din fonduri publice, este nevoie de existenţa unei interdicţii, astfel încât să nu poată beneficia de acest tip de pensie cei care au fost condamnaţi definitiv pentru infracţiuni de corupţie, precum luarea şi darea de mită traficul şi cumpărarea de influenţă", se arată în expunerea de motive.

Proiectul face parte din categoria legilor organice, Camera Deputaţilor având calitate de for decizional, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel