Patapievici, despre terenul cumpărat la Roșia Montană

patapievici
patapievici

Fostul președinte al ICR, Horia Roman Patapievici, susține că a cumpărat în Roșia Montană un teren cu aria de doar 1 metru pătrat, ca gest simbolic împotriva distrugerii mediului din zona munților Apuseni. Patapievici - cunoscut ca fiind unul dintre ”intelectualii lui Traian Băsescu”, președintele care susține exploatarea RMGC - îl acuză de manipulare pe Mihai Gâdea, realizatorul Antena 3 care a dezvăluit, miercuri seara, că fostul șef al ICR și Mihai Mihăieș au cumpărat terenuri în Roșia Montană.

”Situația de facto este următoarea: în anul 2006, impresionați de rezistența eroică a asociației „Alburnus Maior” din Roșia Montană, formată din adversari ai demarării exploatării minere cu cianuri, așa cum eram și noi, am decis, alături de alți câțiva intelectuali, să ne exprimăm adeziunea la decizia lor de a se opune barbariei. La invitația conducătorului asociației, dl. Eugen David, am achiziționat suprafața simbolică de 1 (un) metru pătrat, dorind să ne exprimăm prin acest gest  solidaritatea  cu cei care se luptau contra distrugerii sălbatice a localității”, arată Patapievici și Mihai Mihăieș într-un drept la replică publicat pe platforma de comentarii Contributors.

Cei doi acuză că ”jurnalismul de manipulare” s-a produs ”sub privirile aprobatoare și comentariile insinuante ale primului-ministru al României, dl. Victor Ponta, care s-a remarcat printr-o minciună crasă („Domnul Patapievici e un bun investitor imobiliar”), demonstrează substratul politic al demascării de tip stalinist la care s-au dedat protagoniștii emisiunii menționate”.

Horia Roman Patapievici și Mihai Mihăiș solicită retragerea afirmațiilor făcute în ediția de miercuri a emisiunii ”Sinteza Zilei”, pentru că un act de rezistență civică nu trebuie înțeles ca fiind o ”investiție imobiliară”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel