Oamenii din Apuseni au arătat la referendum că vor minerit și așteaptă măsuri imediate

rosia
rosia

Locuitorii din cele 35 de localități din Alba care au participat la referendumul pentru repornirea mineritului în Munții Apuseni cer imperios guvernanților luarea unor măsuri ferme care să țină seama de voința celor peste 70 la sută din populație care au votat pentru deschiderea exploatărilor.

"La referendum am obținut o victorie zdrobitoare în favoarea repornirii mineritului și le mulțumim tuturor celor care au votat! Mesajul nostru este acesta: oricine face guvernul trebuie să țină cont de voința oamenilor, trebuie să facă de urgență ceva, trebuie să ia măsuri cât mai repede ca să repornească mineritul în Apuseni.

 Oamenii sunt interesați în special de locuri de muncă, pentru că în zonă șomajul este foarte ridicat. Mulți sunt supărați că le-au plecat copiii prin alte locuri, chiar prin alte țări, în căutarea unui loc de muncă. Noi sperăm că va reporni mineritul în Apuseni şi vor fi create mii de locuri de muncă, aşa cresc șansele ca familiile să rămână unite", semnalează Cristian Albu, președintele Sindicatului Viitorul Mineritului din Roșia Montană printr-un comunicat transmis redacției.

Amintim că referendumul local pe tema relansării activităţii de minerit la Roşia Montană a fost organizat de Consiliul Judeţean Alba, în 35 de comune şi oraşe, în mare parte din zona Munţilor Apuseni, respectiv în oraşele Zlatna, Câmpeni, Abrud, Baia de Arieş şi comunele Roşia Montana, Lupşa, Stremţ, Vadu Moţilor, Bucium, Ciuruleasa, Râmeţ, Vidra, Sohodol, Ponor, Ceru Băcăinţi, Almaşu Mare, Poşaga, Rîmetea, Întregalde, Galda de Jos, Cricău, Meteş, Albac, Arieşeni, Avram Iancu, Bistra, Gârda de Sus, Horea, Ighiu, Livezile, Mogoş, Ocoliş, Poiana Vadului, Sălciua şi Scărişoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel