Noul Cod Penal l-a scos din închisoare pe ucigașul unei fetițe de 8 ani

Tânărul care a ucis-o pe Larisa Chelaru a scăpat de închisoare în baza noului Cod Penal.

Robert Ciobanu, care avea 17 ani la momentul condamnării pentru uciderea fetiţei în vârstă de 8 ani, a fost condamnat definitiv, în 2006, la 20 de ani de închisoare, scrie Mediafax.

Sâmbătă, când au intrat în vigoare noile coduri, Tribunalul Iaşi i-a înlocuit această pedeapsă, Ciobanu beneficiind astfel de legea penală mai favorabilă.

Conform noului Cod penal, intrat în vigoare sâmbătă, faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate.

VEZI ȘI: 122 de deținuți, eliberați în prima zi de valabilitate a noului Cod Penal

O măsură educativă privativă de libertate se poate lua în următoarele cazuri: dacă minorul a mai săvârşit o infracţiune, pentru care i s-a aplicat o măsură educativă ce a fost executată ori a cărei executare a început înainte de comiterea infracţiunii pentru care este judecat; atunci când pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este închisoarea de 7 ani sau mai mare ori detenţiunea pe viaţă.

Măsura internării într-un centru de detenţie constă în internarea minorului într-o instituţie specializată în recuperarea minorilor, cu regim de pază şi supraveghere, unde va urma programe intensive de reintegrare socială, precum şi programe de pregătire şcolară şi formare profesională potrivit aptitudinilor sale.

VEZI ȘI: Prima cerere de eliberare în baza noului Cod Penal

Tânărul a recunoscut, în timpul anchetei, că în 18 octombrie 2005 a chemat-o pe fetiţă la el în apartament, cu intenţia de a o viola, dar nu a reuşit acest lucru şi a ucis-o.

În iulie 2006, tatăl victimei s-a sinucis în vestiarul unei hale a fabricii la care lucra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel