Noi tensiuni Ungaria - Ucraina, după ce un parlamentar ungur a cerut revizuirea frontierelor de stat. Kievul cere o condamnare a declarației din partea Budapestei

Majoritatea statelor membre ale UE sunt de acord să înghețe miliarde de euro din fondurile destinate Ungariei
Majoritatea statelor membre ale UE sunt de acord să înghețe miliarde de euro din fondurile destinate Ungariei

Un parlamentar ungar a făcut o declarație privitoare la revizuirea frontierelor de stat.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a cerut guvernului ungar să condamne ca fiind inacceptabilă declarația parlamentarului László Torotskyi cu privire la revizuirea frontierelor de stat, se precizează într-o postare a purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Oleg Nikolenko, publicată pe Facebook.

„Apelul deputatului maghiar László Torotskyi de a revizui frontierele de stat este inacceptabil. Facem apel la guvernul ungar să condamne astfel de declarații iresponsabile care subminează relațiile bilaterale și nu corespund spiritului de bună vecinătate”, a scris Nikolenko.

După cum au relatat mass-media, membrul de extremă dreapta al Parlamentului Ungariei, László Torotskyi, i-a urat Poloniei să aibă din nou o graniță comună cu Ungaria cu ocazia Zilei Independenței.

El și-a ilustrat postarea pe Twitter cu o fotografie făcută după ce Ungaria a alipit Transcarpatia în 1939, unde un polonez și un ungur își strâng mâna la un post de frontieră unde lipsește markerul frontierei de stat, conform Bucpress.

CITEȘTE ȘI     -    Ungaria a făcut paşi semnificativi în direcţia deblocării PNRR-ului ei de către Bruxelles

Zelenski, vizită în Herson. Ce a strigat președintele ucrainean

Zelenski s-a deplasat în ţinută în stil militar pe străzile oraşului, însoţit de gărzile sale de corp înarmate, fără însă ca el să poarte cască sau vestă antiglonţ, potrivit înregistrărilor video postate pe social media. Glorie Ucrainei!, au strigat mai mulţi localnici de la balconul unui bloc. Glorie eroilor!, au răspuns, conform tradiţiei, şeful statului ucrainean şi cei care îl însoţeau.

Forţele ruse s-au retras de câteva zile din Herson după opt luni de ocupaţie, ceea ce le-a permis soldaţilor ucraineni să intre vineri în oraş. În urmă cu două zile, Volodimir Zelenski a spus că forţele ruse au distrus infrastructura critică din oraşul Herson înainte de a-l părăsi, adăugând că autorităţile locale încep să stabilizeze oraşul.

Locuitorii au întâmpinat cu bucurie trupele ucrainene în centrul Herson vineri, după ce Rusia a abandonat singura capitala regională pe care o cucerise de la începutul războiului.

'Înainte de a părăsi Hersonul, ocupanţii au distrus toată infrastructura critică: comunicaţii, apă, căldură, electricitate. Ruşii de peste tot au acelaşi scop: să umilească oamenii cât de mult posibil. Dar vom reface totul, credeţi-mă', a afirmat Zelenski într-un discurs înregistrat video. El a spus că trupele ucrainene au preluat controlul asupra a peste 60 de aşezări în regiunea Herson (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel