Zelenski, vizită în Herson. Ce a strigat președintele ucrainean - Video

Zelenski, vizită în Herson, recucerit recent de forţele ucrainene. Ce a strigat președintele ucrainean - Video
Zelenski, vizită în Herson, recucerit recent de forţele ucrainene. Ce a strigat președintele ucrainean - Video

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat luni Herson, oraş cheie din sudul Ucrainei recucerit săptămâna trecută din mâinile forţelor ruse, a indicat pentru AFP o sursă din interiorul preşedinţiei de la Kiev, transmite AFP.

Zelenski s-a deplasat în ţinută în stil militar pe străzile oraşului, însoţit de gărzile sale de corp înarmate, fără însă ca el să poarte cască sau vestă antiglonţ, potrivit înregistrărilor video postate pe social media. Glorie Ucrainei!, au strigat mai mulţi localnici de la balconul unui bloc. Glorie eroilor!, au răspuns, conform tradiţiei, şeful statului ucrainean şi cei care îl însoţeau.

Forţele ruse s-au retras de câteva zile din Herson după opt luni de ocupaţie, ceea ce le-a permis soldaţilor ucraineni să intre vineri în oraş. În urmă cu două zile, Volodimir Zelenski a spus că forţele ruse au distrus infrastructura critică din oraşul Herson înainte de a-l părăsi, adăugând că autorităţile locale încep să stabilizeze oraşul.

Locuitorii au întâmpinat cu bucurie trupele ucrainene în centrul Herson vineri, după ce Rusia a abandonat singura capitala regională pe care o cucerise de la începutul războiului.

'Înainte de a părăsi Hersonul, ocupanţii au distrus toată infrastructura critică: comunicaţii, apă, căldură, electricitate. Ruşii de peste tot au acelaşi scop: să umilească oamenii cât de mult posibil. Dar vom reface totul, credeţi-mă', a afirmat Zelenski într-un discurs înregistrat video. El a spus că trupele ucrainene au preluat controlul asupra a peste 60 de aşezări în regiunea Herson. 

VIDEO

Ucraina: În regiunea Herson, ruşii au comis aceleaşi atrocităţi ca şi în alte părţi din Ucraina (Zelenski)

Trupele ruse, care au ocupat o parte din regiunea Herson recent recucerită de armata ucraineană, au comis "aceleaşi atrocităţi" ca şi în alte părţi din Ucraina pe care le-au ocupat, a declarat duminică seara preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

"S-au găsit cadavrele celor ucişi: cele ale unor civili şi ale unor militari. În regiunea Herson, armata rusă a lăsat în urmă aceleaşi atrocităţi ca şi în alte regiuni ale ţării noastre, unde a putut să intre", a spus Zelenski, care a promis să "găsească şi să aducă în faţa justiţiei fiecare criminal". Preşedintele ucrainean a anunţat, de asemenea, că au fost înregistrate 400 de "crime de război" ruse, fără a preciza dacă au vizat doar regiunea Herson.

Forţele ruse au distrus infrastructura critică din oraşul Herson înainte de a-l părăsi, a declarat, de asemenea, preşedintele ucrainean, adăugând că autorităţile locale încep să stabilizeze oraşul, notează Reuters.

Locuitorii au întâmpinat cu bucurie trupele ucrainene în centrul Herson vineri, după ce Rusia a abandonat singură capitala regională pe care o cucerise de la începutul războiului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel