Mirela Zafiri, prim-solista operei din Braşov, moarte în condiţii suspecte

SIBIU - SCHUBERTIADA
SIBIU - SCHUBERTIADA

Prim-solista operei din Braşov, Mirela Lăzărescu Zafiri, a fost găsită moartă în această dimineaţă, înainte de a pleca în concediu cu soţul său. Decesul artistei ridică suspiciuni din partea anchetatorilor. Apropiaţii susţin că nu se simţea prea bine în ultimul timp, dar nimeni nu se aştepta la această tragedie.

Conform declaraţiilor apropiaţiilor săi, prim-solista a Operei din Braşov se plângea de ceva vreme că nu se simte foarte bine, dar, cu toate astea, medicii nu i-au pus nici un diagnostic. Soţul acesteia, cu care trebuia să plece în concediu în Brazilia, este şocat de acest eveniment tragic şi nu îşi poate explica cum de starea soţiei sale s-a agravat într-un timp aşa de scurt. Deocamdată, cauza decesului rămâne necunoscută.

„De ceva vreme se plângea că este obosită şi nu se simte bine, dar medicii nu i-au găsit nimic. Acum s-a dus Mirela mea! O s-o aduc la Lugoj", a declarat mama sopranei pentru redesteptarea.ro.

Născută în Lugoj, Mirela Zafiri a studiat pianul, viola şi chitara încă din primii ani de şcoală. A fost licenţiată în canto a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi absolventă a Masterului Universităţii de Muzică Bucureşti, specializarea Arta vocală. Mirela Zafiri a acoperit rapid, cu profesionalitate şi dăruire, o paletă largă de roluri şi genuri - de la opera, recitaluri de lied la vocal-simfonic şi chiar jazz simfonic.

A susţinut 120 Concerte de Arii cu orchestre în Italia, Grecia şi Spania şi a fost invitată la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale şi pe scenele operelor şi filarmonicilor din toată ţara. A realizat peste 230 minute de înregistrări radio, precum şi prima audiţie a Operei "Cervantes" de Jose Luis Tierno (AnaFranca), cu Cecilia Berganza şi Antonio Ordonez la Teatrul Mataro, înregistrată la TvEspagna. A publicat cartea "Fenomenul Mozart" la Editura U.N.M.B. (2006). Mirela Zafiri a fost prim-solistă a Operei din Brasov. Artista vorbea română, italiană, franceză, engleză, rusă şi greacă. Soprana lugojeancă a cucerit numeroase premii şi distincţii în cariera sa, scrie newsbv.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel