EXCLUSIV  Sorina Pintea: Lipsa comunicării, o problemă reală

Sorina Pintea, declarații
Sorina Pintea, declarații

Invitat la dezbaterea DC Media Group, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre cum se comunică în sistemul medical – dând exemple punctuale - , despre nevoie de centre de pregătire pentru tromboliză și a dat exemplul celui din Târgu-Mureș, unde Ministerul a finanțat dotările, respectiv despre medicii de familie și despre cum sistemul merge înainte în ciuda "uscăturilor" din el.

Sorina Pintea, comunicare: "Să nu mai plimbăm copiii" între spitale

Oficialul de la Sănătate și-a început discursul cu vizita inopinantă pe care a făcut-o luni seara la UPU de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din capitală. Acolo, părinți cu copii mușcați de căpușe i-au spus că până să ajungă la "Grigore Alexandrescu" au fost înainte la "Marie Curie" sau la "Matei Balș". La Matei Balș li s-a prescris o rețetă și au fost trimiși la ”Grigore Alexandrescu” sau la Marie Curie ca să fie extrasă căpușa. 4-5 ore.

Cum la urgențe era de gardă șefa UPU, doctorița Petrișor, ministrul a discutat cu aceasta situația. Șefa UPU i-a spus ministrului că nu are competențe să prescrie antibiotice și că nu există un protocol pentru mușcătura de căpușă. Însă, a subliniat ministrul Pintea, doctorița Petrișor nu a anunțat mai departe situația. "Și eu cum ar fi trebuit să știu", a întrebat retoric oficialul la dezbaterea DC Media Group. 

Citeşte mai mult pe DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel