Ministrul de externe din Tuvalu, la costum și cravată, se adresează conferinței COP 26 stând în mare până la genunchi - FOTO în articol

Ministrul de externe din Tuvalu, la costum și cravată, se adresează conferinței COP 26 stând în mare până la genunchi / Foto: Pixabay
Ministrul de externe din Tuvalu, la costum și cravată, se adresează conferinței COP 26 stând în mare până la genunchi / Foto: Pixabay

Ministrul de externe din Tuvalu se adresează conferinței COP 26 stând în mare până la genunchi.

Ministrul de externe din Tuvalu ține un discurs la Conferința Națiunilor Unite privind clima de la Glasgow, stând în mare până la genunchi, pentru a arăta cum națiunea sa insulară din Pacific se află în prima linie a schimbărilor climatice, relatează Mediafax, citând CNN.

Imaginile cu Simon Kofe stând, în costum și cravată, la un pupitru amplasat în mare, au fost distribuite pe scară largă pe rețelele de socializare, atrăgând atenția asupra luptei Tuvalu împotriva creșterii nivelului mării.

"Declarația juxtapune cadrul COP26 cu situațiile reale cu care se confruntă Tuvalu din cauza impactului schimbărilor climatice și a creșterii nivelului mării și evidențiază acțiunile îndrăznețe pe care Tuvalu le întreprinde pentru a aborda problemele foarte presante ale mobilității umane în contextul schimbărilor climatice", a spus Kofe.

Când va fi difuzat discursul

Videoclipul a fost filmat de postul public de televiziune TVBC la capătul îndepărtat al Fongafale, principala insulă pe care se află capitala Funafuti.

Videoclipul urmează să fie difuzat marți la summitul privind clima și vine în contextul în care liderii regionali fac presiuni pentru acțiuni mai agresive în vederea limitării impactului schimbărilor climatice.

Mulți dintre marii poluatori au promis că își vor intensifica reducerile de emisii de carbon în următoarele decenii, unii dintre ei urmărind să ajungă la emisii nete de carbon zero până în 2050. Liderii insulelor din Pacific au cerut acțiuni imediate, subliniind că este în joc însăși supraviețuirea țărilor lor.

Un gheţar din Antarctica a fost denumit "Glasgow", după oraşul gazdă al COP26

Un gheţar care se topeşte rapid, aflat în Antarctica, a fost denumit "Glasgow", după oraşul scoţian care găzduieşte începând de duminică Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP26), într-un efort de a atrage atenţia asupra încălzirii globale, au anunţat autorităţile britanice duminică, informează Agerpres, citând DPA.

Câţiva alţi gheţari au fost, de asemenea, denumiţi după oraşe care au găzduit importante summituri dedicate climei: unul dintre aceştia a primit numele de "Geneva" după locul primei conferinţe internaţionale privind clima din 1979, în timp ce un altul a fost denumit "Berlin", după oraşul care a găzduit prima Conferinţă a Părţilor (COP), în 1995. Vezi mai mult AICI.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel