Ministrul Constantin, provocat la testul laptelui - Video

testul_laptelui_constantin
testul_laptelui_constantin

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, invitat, miercuri seară, la Realitatea TV, a fost supus unei provocări, după ce a declarat că "niciodată laptele sau produsele de lapte din România nu au fost mai sigure ca astăzi".

El a fost pus să aleagă un pahar cu lapte, din cele patru aduse în platou, de la patru producători autohtoni diferiți.

Invitat să bea un pahar de lapte, la alegere, din oferta făcută de realizatorii emisiunii "Realitatea la raport", ministrul Constantin a replicat: "Nu am nicio rezervă să aleg oricare dintre aceste patru pahare. Dacă vreţi, o să gust din fiecare".

Anterior, ministrul Agriculturii a declarat că "Niciodată laptele sau produsele de lapte din România nu au fost mai sigure ca astăzi. De ce spun că sunt sigure? În mai puţin de două săptămâni, am realizat peste 1300 de analize în România. Ca şi element de comparaţie, în 2012, s-au făcut 15 analize. Consumatorul care astăzi e reticent în a cumpăra, trebuie să fie mai sigur decât altă dată. Astăzi cu adevărat toate produsele sunt trecute prin acest filtru", a explicat Constantin, precizând, însă, că o problemă o reprezintă scăderea consumului de lapte, ceea ce duce la pierderi pentru procesatori și fermieri.

Ministrul Constantin, îngrijorat de imaginile cu fermierii care își aruncă laptele pe câmp

Imaginile în care fermierii aruncă tone de lapte pe câmp pentru că nu mai au cui să-l vândă de când au apărut suspiciunile de lapte contaminat nu sunt caracteristice intențiilor Ministerului Agriculturii, a explicat ministrul de resort.

"Sunt îngrijorat de imaginile pe care le-aţi arătat. E o imagine care nu caracterizează industria din România şi nu caracterizează ceea ce vrea să facă ministerul cu industria respectivă. Noi am promovat produsele româneşti. Vrem să sprijinim zootehnia din România", a comentat Daniel Constantin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel