Milioane de şoferi din Europa ar putea râmâne fără permisul de conducere. Vezi aici din ce cauză

insulina
insulina

Milioane de posesori ai permisului de conducere din Uniunea Europeană ar putea rămâne pietoni în urma unei directive europene.  Mai concret,  această regula este valabila pentru bolnavii de diabet dependenti de insulina, care au adesea episoade de hipoglicemie. Potrivit aceleiaşi surse, cei care au doua episoade de hipoglicemie pe an, nu vor mai avea dreptul sa conduca automobile.

Deja în Marea Britanie Asociatia Diabeticilor a protestat fata de masura care ar urma să intre în vigoare de la 1 octombrie. Această asociaţie susţine că peste un milion de persoane diagnosticate cu tipul 1 si 2 de diabet şi care folosesc insulina, vor fi "afectate negativ" de noua prevedere. Mai mult, spun ei, nu exista nicio dovada ca soferii cu diabet zaharat prezinta un risc mai mare în trafic decat ceilalţi participanţi, scrie Daily Mail și reluat de money.ro.

Profesorul Geoff Fill, specializat în diabet la Universitate Aintree în Liverpool, afirmă că "oameni cu diabet care au condus prudent şi sigur ani de zile vor rămâne fără permis pe nedrept. Mulţi oameni cu diabet folosesc maşina pentru activiţăţi foarte importante din viaţa lor, nu doar pentru a se duce la fotbal sau cumpărături".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel