Microsoft dispare în 5-10 ani, iar Facebook în 3

facebook
facebook

Președintele Fundației „Software Liber din Europa” (FSFE) atrage atenția că pentru Google sau Facebook suntem produse și nu clienți, iar aceste companii, fără să ne anunțe, oferă informații despre noi serviciilor secrete. Specialistul prevede dispariția Microsoft în 5-10 ani și a Facebook în 3 ani. 

În prezentarea de la Euskal Encounter (eveniment important în industria IT), Karsten Gerloff a criticat dur multinaționalele din sector și a spus ca „unele corporații fură informații despre noi. Le oferim nu numai date, ci și încrederea noastră, crezând că vor respecta siguranța datelor personale. Dar ele, fără să ne anunțe, furnizează aceste informații serviciilor secrete. Pentru ei suntem produse, nu clienți. Datele noastre sunt produsele pe care Google le vinde”. Facebook definește cine suntem, Amazon ceea ce vrem, iar Google cum gândim.

Cu toate acestea, „dacă Google vrea să supraviețuiască, va trebui să se reinventeze. Microsoft nu a făcut-o încă.  Iar din această cauză, cred că o să dispară în cinci-zece ani”, a estimat Gerloff. De asemenea, a avertizat că atunci când Facebook va avea picaj, acesta va fi extrem de rapid. „Facebook-ului îi dau 3 ani. Este o regulă matematică. S-a întâmplat cu MySpace și se va întâmpla din nou”.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel