Medicii intră în grevă generală pe termen nelimitat

medicina
medicina

Angajații din sistemul sanitar vor intra în grevă generală pe termen nelimitat, a spus vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.

Angajaţii din sistemul sanitar vor intra din 28 noiembrie în grevă generală pe termen nelimitat, a anunţat, joi, vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi. Aceştia vor cere şi demisia ministrului Sănătăţii pentru că nu s-a rezolvat niciuna dintre solicitările transmise. Totodată, aceştia solicită o discuţie cu premierul Victor Ponta.

Potrivit lui Marius Sepi, protestele sunt susţinute şi de către organizaţiile profesionale ale medicilor. El a precizat că angajaţii din sistemul sanitar sunt deschişi la orice negociere care ar duce la rezolvarea problemelor ridicate de aceştia.

VEZI ȘI: Medicii se pregătesc de grevă generală

"Biroul executiv al federaţiei Sanitas a stabilit următoarea agendă: 15-19 noiembrie, notificarea tuturor spitalelor de către Federaţia Sanitas pentru că trebuie să îndeplinim condiţiile legale pe o lege făcută foarte prost de Guvernul Boc, în 25 noiembrie grevă de avertisment de la ora 8 la 10, iar în data de 28, grevă generală pe termen nelimitat până la soluţionarea revendicărilor pe care noi le-am transmis. Trebuie să rezolvăm problema tuturor salariaţilor din sănătate", a declarat prim-vicepreşedintele Federaţiei SANITAS, Marius Sepi.

În replică, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, face apel la înţelegere din partea medicilor faţă de pacienţi. O asemenea acţiune este "hazardată", spune ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel