Medicii intră în grevă generală pe termen nelimitat

medicina
medicina

Angajații din sistemul sanitar vor intra în grevă generală pe termen nelimitat, a spus vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.

Angajaţii din sistemul sanitar vor intra din 28 noiembrie în grevă generală pe termen nelimitat, a anunţat, joi, vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi. Aceştia vor cere şi demisia ministrului Sănătăţii pentru că nu s-a rezolvat niciuna dintre solicitările transmise. Totodată, aceştia solicită o discuţie cu premierul Victor Ponta.

Potrivit lui Marius Sepi, protestele sunt susţinute şi de către organizaţiile profesionale ale medicilor. El a precizat că angajaţii din sistemul sanitar sunt deschişi la orice negociere care ar duce la rezolvarea problemelor ridicate de aceştia.

VEZI ȘI: Medicii se pregătesc de grevă generală

"Biroul executiv al federaţiei Sanitas a stabilit următoarea agendă: 15-19 noiembrie, notificarea tuturor spitalelor de către Federaţia Sanitas pentru că trebuie să îndeplinim condiţiile legale pe o lege făcută foarte prost de Guvernul Boc, în 25 noiembrie grevă de avertisment de la ora 8 la 10, iar în data de 28, grevă generală pe termen nelimitat până la soluţionarea revendicărilor pe care noi le-am transmis. Trebuie să rezolvăm problema tuturor salariaţilor din sănătate", a declarat prim-vicepreşedintele Federaţiei SANITAS, Marius Sepi.

În replică, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, face apel la înţelegere din partea medicilor faţă de pacienţi. O asemenea acţiune este "hazardată", spune ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel