Judecătorul prins cu mită de 50.000 de euro la Timişoara, arestat pentru 29 de zile

catalin serban
catalin serban

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a vicepreşedintelui Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, sub acuzaţia de trafic de influenţă, respectiv că a primit 50.000 de euro, pentru a interveni în a fi soluţionat favorabil un proces.

Procurorii anticorupţie l-au reţinut, joi seara, pentru 24 de ore, pe vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, judecătorul Nicolae Cătălin Şerban, în legătură cu o mită de 50.000 de euro, bani în schimbul cărora ar fi trebuit să rezolve favorabil un dosar.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac cercetări penale faţă de inculpatul Nicolae Cătălin Şerban, judecător - vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, pentru trafic de influenţă.

"Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt: În luna februarie 2012, inculpatul Nicolae Cătălin Şerban, în calitatea menţionată, a pretins de la învinuitul Chişărău Iacob suma de 60.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra membrilor completului de judecată ce avea spre soluţionare două dosare civile, ambele înregistrate pe rolul Curţii de Apel Timişoara, în scopul soluţionării favorabile a acestora. Ulterior, la data de 14 martie 2012, inculpatul Şerban Nicolae Cătălin a primit, cu ajutorul soţiei sale, de la învinuitul Chişărău Iacob suma de 50.000 de euro, bani ce fuseseră primiţi de acesta din urmă de la alte două persoane", arată DNA într-un comunicat remis presei, joi seară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel