Judecătorul Neacșu cere explicații cu privire la filajul serviciilor secrete

neacsu1
neacsu1

Judecătorul Adrian Neacșu, împotriva căruia a fost pusă în mișcare acțiunea penală de către DNA, fiind recent suspendat și din CSM, a sesizat Comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, în legătură cu filajul la care ar fi fost supus de către serviciile secrete, scrie luju.ro.

„Am sesizat Comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională cu privire la implicarea serviciilor secrete în dosarul deschis pe numele meu la DNA. Vreau explicații, vreau ca SRI-ul, după alții DGIPI-ul, să dea explicatii, să se lămurească limitele în care angajații serviciilor secrete pot interfera, cu sau fără mandat de siguranță națională, cu activitatea autorităților publice independente, cu activitatea membrilor CSM și cu judecătorii acestei țări”, a scris Adrian Neacșu pe Facebook, citează site-ul Lumea Justiției.

Într-un comentariu la aceeași postare, judecătorul Neacșu dă de înțeles că în sistemul judiciar vor avea loc  evenimente importante, în perioada următoare.

„(...) Nimeni nu va reuși vreodată să dea afară ceea ce reprezint eu și anume miile de judecători care nu mai suportă. Săptămânile următoare se vor juca toate cărțile pentru o justiție cu adevărat liberă”, a mai scris acesta.

Recent, judecătorul Neacșu susținea că serviciile secrete l-au filat pentru că doreau să afle strategia pe care el și ceilalți colegi ai săi din CSM urmau să o aplice ca reacție la candidatura Oanei Hăineală la șefia CSM, nu de câte ori venea el la serviciu.

„Nu cred că serviciile secrete erau interesate de frecvența cu care eu veneam la serviciu, chiar mă îndoiesc că asta urmăreau de la mine. Cred că mai degrabă mă monitorizau împreună cu colegii mei pentru a vedea care sunt acțiunile pe care vrem să le întreprindem în Consiliul Superior al Magistraturii, pentru că de ceva vreme se auzise că doamna procuror Hăineala ar urma să-și asume, pentru prima oară în istoria Consiliului Superior al Magistraturii, o candidatură pentru presedintia CSM. Și atunci, aveam și noi discutii, ce putem face, cum vom reacționa, ce se va întâmpla, cât de mare va fi conflictul creat în interiorul sistemului judiciar și cum vom reacționa noi și ce se va întâmpla în instante. Cred că mai degrabă astfel de probleme erau de interes pentru acele servicii care realizau monitorizarea mea, iar nu eu ca persoana, si cu atat mai putin frecventa cu care eu, demnitar al statului roman, veneam sau nu veneam in sediul CSM. (…) Mă monitorizau în apartamentul pe care-l dețineam în București și în care mă întâlneam cu colegii mei, membrii CSM, pentru a avea acele discuții. Eu aș spune că asta îi interesa, decât de câte ori aprindeam eu lumina în apartamentul meu”, a povestit magistratul.

Împotriva lui Adrian Toni Neacşu a fost pusă în mișcare acțiunea penală, procurorii DAN acuzând că “în cursul lunilor iulie, septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie 2012, inculpatul Neacşu Adrian-Toni a încasat nejustificat, de la Consiliul Superior al Magistraturii, suma totală de 66.942 lei, reprezentând venituri din salarii şi diurnă de detaşare, aferente unui număr de 48 de zile în care a absentat nemotivat. Magistratul a beneficiat de plata integrală a acestor drepturi de natură salarială şi asociate pe baza unor documente justificative falsificate.Pentru a-şi disimula absenţele de la serviciu, inculpatul Neacşu Adrian – Toni a participat la întocmirea, cu date nereale, a cinci foi colective de prezenţă şi a cinci cereri de decont de diurnă, câte una pentru fiecare din lunile iulie, septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie 2012.Sumele au fost încasate nejustificat de magistrat, în condiţiile în care, ordonatorul principal de credite al CSM nu a avut reprezentarea că documentele respective conţin date nereale”, se arată într-un comunicat al DNA de la începutul lunii martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel