Judecătorul din Piteşti bătut de poliţişti, cercetat penal pentru lovirea soţiei

Şeful Secţiei Penale de la Judecătoria Piteşti, Gabriel Apostol, este cercetat penal după ce soţia judecătorului a depus pe numele lui o plângere penală pentru lovire, distrugere şi furt între rude, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, procurorul Alin Stoica, a declarat că Apostol este este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare, distrugere și furt calificat între soți sau rude apropiate. Dosarul judecătorului, înregistrat pe rolul Parchetului la data de 21 decembrie, este în faza premergătoare urmăririi penale.

Surse judiciare afirmă că judecătorul Gabriel Apostol ar fi fost reclamat la Parchet de către soția sa, care este, de asemenea, magistrat. Cei doi au împreună un copil în vârstă de câteva luni.

România Tv relata, luni, că soţia lui Gabriel Apostol a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma bătăii pe care i-a aplicat-o judecătorul.

Apostol, celebru pentru episodul "miliţienii"

Judecătorul Gabriel Apostol a fost, în cursul acestui an, implicat în două incinte intens mediatizate. Astfel, în luna octombrie, magistratul a fost încătușat de doi polițiști, el susținând că agenții l-au bătut într-o benzinărie de pe autostrada București - Pitești.

Potrivit imaginilor prezentate de televiziuni, magistratul se adresează polițiștilor cu apelativele ”milițieni”, îi spune unuia dintre aceștia "tâmpit" și îi amenință că vor fi dați afară din Poliție.

Secția pentru judecători a CSM a decis să sesizeze Inspecția Judiciară în cazul lui Gabriel Apostol, pentru a face verificări privind implicarea acestuia în incidentul din benzinăria de pe A1.

Ulterior, polițiștii implicați în incidentul petrecut în benzinărie au depus plângere penală la Parchetul Curții de Apel Pitești împotriva magistratului pentru ultraj contra bunelor moravuri și sfidarea organelor judiciare.

Potrivit agenților de Poliție, magistratul Gabriel Apostol i-ar fi agresat verbal și fizic după ce a intrat în local. Ei susțineau că judecătorul i-ar fi înjurat, i-ar fi tras de haine și ar fi refuzat să se legitimeze. Surse judiciare declarau că în acest caz există cinci martori.

Două săptămâni mai târziu, la începutul lunii noiembrie, Gabriel Apostol a fost acuzat că ar fi provocat scandal la un magazin de bricolaj, pe motiv că s-ar fi enervat fiindcă a trebuit să aștepte. Un agent de pază de la magazinul respectiv a depus plângere împotriva magistratului pentru amenințare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel