Ioan Mircea Paşcu: Nu au existat centre CIA în România

mircea
mircea

Ioan Mircea Paşcu, fostul ministru al Apărării, spune că în România nu au existat închisori ale CIA, contrar celor spuse de presa americană că în prinderea lui bin Laden un rol crucial l-au jucat informaţiile obţinute în aceste centre deschise în România şi Polonia.

"Eu am fost ministru al Apărării. Bineînţeles că nu tot ce se organiza - mai ales că asta era o operaţiune care ţinea de servicii - trebuia să cunoască şi ministrul Apărării, dar în orice caz, eu îi cred pe cei doi preşedinţi când au negat existenţa unor asemenea centre pe teritoriul României. Am discutat şi eu cu oameni care au fost implicaţi şi care mi-au spus că asemenea centre n-au existat în România", a declarat Ioan Mircea Paşcu, la RFI.

CBS News: Informaţiile despre bin Laden, obţinute în închisorile secrete ale CIA din România şi Polonia

El a catalogat articolele americane de presă drept speculaţii şi a amintit că şi el a fost ţinta acestor alegaţii. "Eu unul am fost vizat că personal, fără cunoştinţa conducerii statului român, a Guvernului, a Armatei, am organizat această chestiune, prin relaţiile mele personale cu CIA. Există multe speculaţii aici", a mai spus Paşcu.

"Cert este că în Polonia din câte ştiu a existat o asemenea bază, în timp ce în România n-a existat", a mai afirmat fostul ministru.

Citeşte şi:

Cine a fost Osama bin Laden şi cum a ajuns să-i atace pe americani la ei acasă – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel