”Hitler nu a omorât destui rromi”, declarația pentru care un primar riscă închisoarea

primar francez dece
primar francez dece

Primarul francez Gilles Bourdouleix a stârnit furie în rândul oficialităților din Hexagon, după ce a declarat că ”Hitler nu a omorât destui rromi”. Ministrul de Interne, Manuel Valls, cere ca edilul să fie anchetat pentru că încearcă să găsească justificări unei crime împotriva umanității, transmite France 24.

Bourdouleix, primar ales din partea Uniunii Democraților și Independenților (UDI), a fost citat de publicația Courrier de l'Ouest, declarațiile sale enervând multe figuri importante ale politicii din Franța.

Ministrul de Interne francez a cerut sancționarea aspră a lui Bourdouleix, punctând că afirmațiile sale ”laudă crime din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, laudă naziștii, iar asta este inadmisibil din partea unui primar”.

La cererea lui Valls, prefectul orașului Cholet îl va da în judecată pe primarul orașului pentru ”elogii aduse crimelor împotriva umanității”, a informat poliția franceză.

Președintele UDI, Jean-Louis Borloo, a promis să ia atitudine față de afirmațiile colegului său de partid și spune că este posibilă și o viitoare excludere din formațiune a acestuia.

Primarul Gilles Bourdouleix se apără spunând că afirmațiile sale au fost scoase din context. ”Eu am mormăit ceva de genul 'dacă Hitler mai exista i-ar fi ucis aici', ceea ce înseamnă că îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu sunt Hitler și deci nu este niciun motiv să mi se spună Hitler”, a declarat el pentru BFM. ”Este o reglare de conturi jenantă care țintește să mă zdrobească”.

Edilul îl acuză de defăimare pe jurnalistul care a publicat declarația. Editorul ziarului Courrier susține integritatea jurnalistică a publicației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel