Hașotti vs Dănileț și Ghica. Ministrul, acuzat de intimidarea justiției

danilet
danilet

Membrul CSM Vasilică Dănileț și șeful instituției, Alina Ghica, l-au criticat pe ministrul Culturii, Puiu Hașotti, pentru declarațiile de susținere a primarului din Năvodari, Nicolae Matei, acuzat de corupție. Național-liberalul le-a răspuns judecătorilor, spunând că cei doi "suferă de mania persecuției," scrie luju.ro. 

"Eu sunt un om liber, într-o țară liberă și m-am exprimat ca un om liber. Eu spun în continuare ca orice cetățean al acestei țări, nu doar primarul Matei, care nu a comis o crima, nu a tâlhărit, nu a violat, ar trebui sa fie cercetat în libertate," a spus ministrul Culturii.

"Eu cred că cei doi judecători suferă de mania persecuției. Din păcate, cei doi judecători se simt cu musca pe căciula pentru că uneori raspund la niște impulsuri politice. Nu am de ce să îmi fac griji!," susține Puiu Hașotti.

După ce național-liberalul s-a prezentat la manifestarea de susținere a primarului din Năvodari, Nicolae Matei, președinta CSM, Alina Ghica, a declarat că astfel de acțiuni reprezintă o încercare de intimidare a justiției, adăugând că nimeni nu are voie să comenteze deciziile instanțelor. "Declarațiile și mesajele transmise de la mitingul de la Năvodari cred că sunt de îngrijorat și se inscriu în aria celor cu care ne-am obișnuit, respectiv încercarea de intimidare a Justiției și mai ales încercarea de influențare a unor soluții care se vor pronunța de către instanțele de control judiciar," apreciază Alina Ghica.

Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, judecătorul Vasilică Dănileț, a susținut declarațiile președintelui CSM. "Manifestările publice cu privire la o soluție judecătorească dată de prima instanță, participarea unor politicieni sau prezența unor miniștri sunt acțiuni de intimidare a judecătorilor care urmează să dea soluția în recurs," scrie Vasilică Dănileț.

El a adăugat că justiția din România este una independentă, iar acest lucru trebuie "înțeles sau cel puțin acceptat de toți."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel