Guvernul face rost de bani pentru Sănătate. Vezi de unde

Victor-Ponta
Victor-Ponta

Premierul Victor Ponta a anunțat că Executivul va aplica penalităţi în cuantum total de 15 milioane lei firmelor care au depăşit termenul de execuţie a lucrărilor la autostrada Bucureşti-Ploieşti, bani care vor fi folosiţi pentru programele speciale destinate persoanelor cu boli incurabile.

Firmele care urmează a fi penalizate sunt Euroconstruct (11 milioane lei), Paco (4 milioane lei) şi UMB (17.000 lei).

Un alt motiv pentru care lucrările la Autostrada București-Pliești sunt întârziate îl reprezintă despăgubirile cerute de către "băieţii deştepţi", care au aflat dinainte traseul autostrăzii şi au cumpărat mai multe proprietăţi, premierul Ponta precizând însă că Executivul va recurge la exproprieri pentru rapiditatea lucrărilor, proprietarii având dreptul să acţioneze statul în judecată.

De asemenea, premierul a anunţat că a cerut Corpului de Control să verifice, săptămâna viitoare, şi alte lucrări întârziate la construcţia de autostrăzi, asigurând, totodată, că lucrările la autostrada Bucureşti-Constanţa vor fi încheiate până la 20 iulie.

Termenul de finalizare al Autostrăzii București-Ploiești a fost amânat pentru 1 august, deși, inițial, primul termen de dare în folosință a fost 2010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel