Ecologistul canadian doctor Patrick Moore acuză Greenpeace, organizație din care a făcut parte mai bine de zece ani, de crime împotriva umanității. "Două milioane de copii mor anual și, cu fiecare an în care întârziem, alte două milioane sunt pe moarte", a subliniat ecologistul. Soluția ar fi orez modificat genetic cu gene de beta caroten împotriva căruia Greenpeace a protestat mai bine de zece ani, fără a aduce soluții viabile. "Aici este imoralitatea", a subliniat ecologistul.
[caption id="attachment_426053" align="aligncenter" width="529"] Foto: The Independent[/caption]Patrick Moore, un ecologist canadian, a intrat în Greenpeace în 1971, la un an de la înființare. El a lansat un atac dur la adresarea organizației pentru protejarea mediului, din cauza campaniei înverșunate duse de Greenpeace împotriva culturilor de "orez de aur", o cultură modificată genetic cu gene de vitamina A.
Greenpeace are mâinile pătate de sânge și comite crime împotriva umanității prin opunerea în mod activ față de introducerea culturilor modificate genetic de orez, vitale pentru două milioane de copii care mor anual, susține ecologistul canadian.
Greenpeace și-a uitat misiunea
Dr. Moore a declarat pentru The Independent că Greenpeace s-a îndepărtat de misiunea sa inițial umanitară. "Sunt 250 de milioane de copii care trăiesc la tropice, care au deficit de vitamina A și au nevoie de această vitamină. 'Orezul auriu' le-ar fi putut fi livrat, pentru că ei mănâncă orez în fiecare zi și doar atât își pot permite", a declarat doctor Moore.
Deficitul de vitamina A, cel mai mare "ucigaș" de copii din lume
El a adăugat: "Adevărul este că deficitul de vitamina A este cel mai mare 'ucigaș' de copii din lume. UNICEF estimează că puțin peste opt milioane de copii mor prematur în fiecare an din diferite cauze- malarie, TBC, HIV-SIDA. Mai bine de 25% dintre ei mor din cauza deficitului de vitamina A, care este esențială pentru vedere și sistemul imunitar".
Sângele copiilor, pe mâinile...
Ecologistul canadian a mai subliniat: "Două milioane de copii mor anual și, cu fiecare an în care întârziem, alte două milioane de copii sunt pe moarte. Sângele lor este pe mâinile oamenilor care fac imposibilă excepția pentru orezul auriu".
Greenpeace a protestat față de culturile de orez modificate genetic mai bine de un deceniu, spunând că este o diversiune inutilă de la cauzele reale ale deficitului de vitamina A. Greenpeace susține că orezul auriu, care este modificat cu extra-gene de beta caroten, un precursor al vitaminei A, este proiectat pentru a stimula profiturile companiilor agrochimicale occidentale pe spatele celor care sunt prea săraci pentru a mânca altceva în afară de orez.
"Greeanpeace, împotriva științei, umanității"
Dr. Moore reacționează dur față de Greeanpeace și de campania sa împotriva produselor modificate genetic, argumentând că este un grup de mediu împotriva științei, umanității și împotriva unei soluții viabile care ar pune capăt situației grave în care milioane de copii orbesc sau se îmbolnăvesc din cauza deficienței unui nutrient esențial.
"Dacă vitamina A ar fi fost o boală și orezul de aur ar fi fost un medicament, ar fi trebuit să fie introdus cu ani în urmă… și acțiunea Greenpeace de a continua să se opună este o crimă împotriva umanității, definită drept contribuția cu bună știință la suferință și moartea populației civile", a spus ecologistul.
De ce pastilele de vitamina A nu sunt o soluție
În vreme ce omul de știință de la Greenpeace, Doug Parr, spune că sunt și alte metode prin care poate fi scăzut deficitul de vitamina A, doctorul Moore subliniază că este "criminal" să încerci să convingi oamenii din Vest, spunând că sunt și alte alternative viabile la orezul auriu și că tehnologia nu este încă gata. Ecologistul mai consideră că vitamina A sub formă de pastile nu este o soluție. Argumentează că "va trebuie să livrezi pastilele la 250 de milioane de copii pentru totdeauna. Nu este sustenibil, va costa miliarde de dolari".
"Aici este imoralitatea, nu fac nimic"
Ecologistul Moore a mai spus că cei de la Greenpeace fac o crimă împotriva umanității pentru că dau bani pentru a se opune culturilor modificate genetic de orez și spun că sunt și alte metode mai bune. Dr. Moore se mai întreabă dacă nu are cumva și Greenpeace o responsabilitate pentru a ajuta cu aceste soluții mai bune. "Aici este imoralitatea, nu fac nimic", a spus ecologistul canadian.
Alimente Frankenstein
"Unii oameni spun că este procesul de reglementare care a cauzat întârzierea. Dar ghici cine e responsabil pentru acest proces de reglementare ridicol- Greenpeace și aliații lor care au făcut tot acest tam-tam despre 'alimente Frankenstein'", a mai spus ecologistul american, care a părăsit Greenpeace în 1986 și care spune că organizația și-a pierdut scopul inițial, de a găsi soluții la problemele de mediu ale lumii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu