Ghinion: Au încercat să-i vândă unui polițist 200 de cartușe și mercur

Trafic cu muniţie la Uzina de armament din Bumbeşti Jiu. Trei angajaţi au fost reţinuţi, iar alte patru persoane, printre care şi directorul întreprinderii, au fost duse de procurori la audieri, după s-a încercat vinderea, către un poliţist sub acoperire a 200 de cartuşe şi 3 kg de mercur.

Potrivit România TV, poliţiştii din IGPR, IPJ Gorj şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj au desfăşurat o acţiune de amploare la Uzina de armament din Bumbeşti Jiu, privitor la acte de trafic cu muniţie şi mercur. Acțiunea a avut loc, după ce  după ce câţiva angajaţi au încercat să vândă unui poliţist sub acoperire 200 de cartuşe şi 3 kg de mercur.

Pănâ în acest moment, șapte persoane sunt implicate, dintre care trei se află în arest la IPJ Gorj. Restul de patru, printre care se află și directorul Uzinei Mecanice Sadu, Nicolae Dijmărescu, sunt audiate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Surse din anchetă afirmă că paza precară și faptul că, la ieșirea din schimb, controlul se face prin sondaj au facilitat scoaterea muniției din uzină.

Pe piaţa neagră, mercurul se vinde cu 1.000 de euro kilogramul, iar pentru cele 200 de cartuşe ar fi urmat să încaseze câteva sute de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel