Fratele lui „El Chapo” are o recompensă de 5 milioane de dolari pe capul său pentru a fi prins

Twitter - Stephanie Ochoa
Twitter - Stephanie Ochoa

Fratele traficantului de droguri „El Chapo” este căutat de departamentul de stat al SUA, pe numele său existând o recompensă de milioane de dolari. 

Departamentul de Stat al SUA a anunţat vineri că oferă până la cinci milioane de dolari pentru orice informaţie care duce la capturarea lui Aureliano Guzman Loera, fratele celebrului traficant de droguri mexican El Chapo, relatează AFP, citat de Agerpres. 

Aureliano Guzman Loera, fratele fostului lider al cartelului din Sinaloa, Joaquin 'El Chapo' Guzman, este acuzat alături de fraţii Ruperto Salgueiro Nevarez, Jose Salgueiro Nevarez şi Heriberto Salgueiro Nevarez de trafic internaţional de droguri.

Mac, marijuana și fentanil

Statul Sinaloa, în nord-vestul Mexicului, a fost mult timp un centru pentru contrabanda cu marijuana şi mac în ţară. Unul dintre actele de acuzare ale Departamentului de Justiţie american se referă la traficul de fentanil, responsabil pentru miile de decese prin supradoză înregistrate în Statele Unite în fiecare an.

Recompensa poate ajunge până la cinci milioane de dolari pentru fiecare dintre cei patru acuzaţi.

Joaquin Guzman, supranumit El Chapo, în vârstă de 64 de ani, a fost condamnat în iulie 2019 la închisoare pe viaţă, după un proces desfăşurat în condiţii de înaltă securitate. Cel care a fost numit cel mai puternic traficant de droguri din lume până la extrădarea sa în Statele Unite, în 2017, îşi execută pedeapsa într-o închisoare de înaltă securitate din Colorado.

Soția lui El Chapo a pledat vinovată pentru trafic de droguri și spălare de bani

La doi ani de la condamnarea lui El Chapo la închisoare pe viață plus 30 de ani pentru activități criminale, trafic de droguri și uz de armă, ca șef al cartelului de la Sinaloa, soția sa, Emma Coronel Aispuro, a pledat vinovată pentru trafic de droguri și spălare de bani. 

CNN scrie că Emma Coronel Aispuro, soția celebrului Joaquin "El Chapo" Guzman, a pledat vinovată pentru trafic de stupefiante și spălare de bani, în fața unei curți federale din Washington.

Femeia, în vârstă de 31 de ani, a admis joi că l-a ajutat pe soțul ei, El Chapo, îl calitate de "participant de rang inferior" la conducerea imperiului drogurilor. Ea a pledat vinovată de conspirare pentru distribuirea de cantități mari de droguri, precum heroină, cocaină, marijuana și metamfetamină, introduse ilegal în SUA, spălare de bani și tranzacții ilegale cu organizații de trafic de droguri, conform sursei citate.

De asemenea, în momentul arestării, Emma Coronel Aispuro a fost acuzată și de implicare în evadarea din 2015 a soțului ei, dintr-o închisoare mexicană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel