FOTO: Peștișorii aurii devin adevărați MONȘTRI când sunt aruncați în ape sălbatice

Cercetători chinezi au reuşit să crească peşti fără oase intramusculare /  Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Cercetători chinezi au reuşit să crească peşti fără oase intramusculare / Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Autoritățile roagă oamenii să nu mai arunce carași aurii în lacuri și bălți.

Un oraș din statul american Minnesota a cerut localnicilor să nu își mai arunce peștii din acvariu în sălbăticie după ce nu-i mai vor, după ce au descoperit un caras auriu uriaș într-un lac.

Conform BBC, aceste animale de companie des întâlnite în acvariile de domiciliu pot crește mult mai mari în sălbăticie și pot cauza daune majore ecosistemelor în care ajung. Orașul Burnsville a dat publicității mai multe fotografii cu câțiva „monștri” de carași aurii care au fost prinși în lacul Keller în timpul unor sondaje periodice. Peștii pot contribui la o calitate mai scăzută a apei în care sunt aruncați prin deranjarea sedimentelor și dezrădăcinarea plantelor.

Apel public din partea autorităților locale

„Vă rugăm, nu vă aruncați peștișorii aurii în bălți și lacuri!”, a transmis conducerea orașului într-un mesaj pe Twitter, cu referire la persoanele care caută să scape de acvarii. Aceștia cresc în acvariu până la 5,1 centimetri în medie, însă odată ce ajung în apele sălbatice se pot mări substanțial încât nu mai pot fi scoși cu ușurință din lacuri. În final, aceștia se reproduc rapid și domină speciile native apelor în care ajung. În Minnesota, acești pești sunt desemnați prin lege specii invazive, adică este ilegal să fie aruncați în apele publice.

Evenimentul nefericit nu este unul singular. În Carver County, oficialii au scos 50.000 de astfel de carași aurii dintr-un pârâu anul trecut. Autoritățile de mediu au eliminat peștii din apă ca parte a unui studiu de trei ani cu scopul de a găsi o soluție la această problemă care apare peste tot în Statele Unite ale Americii. În Europa, Germania și Marea Britanie s-au confruntat cu probleme similare.              

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel