Fostul președinte al Comisiei de Informatică: Evidența Populației e varză

oameni
oameni

Fostul președinte al Comisiei Naționale de Informatică a României povestește într-o scrisoare situația incredibilă în care se află. Situație care demonstrează că Sistemul de Evidență a Populației este la pământ.

Mircea Petrescu a participat, în calitate de președinte al CNIR, la la dezvoltarea și punerea în lucru a primei forme a Sistemului Național Informatic pentru Evidența Populației (SNIEP). Acesta povestește într-o scrisoare, postată de Ionuț Vulpescu pe blogul său, că la adresa unde locuiește figurează mai multe persoane: două decedate și una care a locuit acolo în anii 50.

”În anul 1965, când s-au distribuit cupoanele nominative de privatizare, pe adresa familiei mele a fost emis un cupon pe numele ,,Mavruber Edit”. Persoana menționată nu era însă cunoscută de noi și de nimeni din vecinii din imobilul nostru sau din apropiere. După cum se știe, cupoanele fuseseră emise și eliberate folosind informațiile provenind din evidența populației (...) În această situație, am rugat colegii de la Întreprinderea de Calculatoare Electronice să efectueze o verificare. Spre surprinderea mea, mi s-a spus că, în adevăr, la adresa familiei noastre, în apartamentul în care trăim, figura persoana Mavruber Edit (după mai mult timp, un vecin a găsit o veche carte de imobil din care rezulta că Mavruber Edit locuise aici pe la începutul anilor ‘50…). Nu am aflat niciodată ce s-a întâmplat ulterior cu ea.

Au trecut anii. Între timp, Mavruber Edit apărea în listele electorale, primea …felicitări de la primăria sectorului 6 etc. Am încercat în mai multe rânduri să informez primăria, dar fără efecte. În urmă cu câțiva ani am avut posibilitatea să prezint situația chiar la nivelul conducerii Direcției Pentru Evidența Populației, arătând, ca o ultimă dovadă, o felicitare primită de la primăria de sector pe numele Mavruber Edit. Cu acel prilej, am aflat că la adresa noastră mai figurau încă două persoane, care însă decedaseră de câțiva ani. De această dată, demersul meu a avut efect, deoarece ni s-a transmis că Mavruber Edit fusese scoasă din evidență (...) Ultima mare surpriză am avut-o în ziua de 29 iulie 2012. Atunci când ne-am prezentat la Referendumul național, la secția de votare cu nr. 1195 din București, am constatat că pe lista electorală figura… Mavruber Edit. Îmi este jenă să comentez prea mult”, spune Mircea Petrescu în scrisoarea sa.

CITEȘTE INTEGRAL SCRISOAREA LUI MIRCEA PETRESCU

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel