EXCLUSIV  "Fantomele" care se transmit din generaţie în generaţie

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Te-ai întrebat vreodată de ce ai ales o anumită profesie? Un anumit partener? De ce ai o anumită teamă pe care n-o poţi explica prin raportarea la experienţele trecute? Alegerile acestea nu sunt întâmplătoare, ci sunt strâns legate de trecutul familiei şi strămoşilor noştri. Este vorba despre ,,fantomele” care se transmit din generaţie în generaţie.

Ştiai că traumele nerezolvate se transmit generaţiilor următoare? Ce nu se vindecă într-o generaţie este probabil să fie transmis generaţiei viitoare. Cercetările arată că traumele se transmit în interiorul familiei şi între generaţii, vorbim despre transmiterea intergeneraţională şi transgeneraţională. Suferința indusă de evenimentele traumatice poate fi continuată de-a lungul generațiilor.

Efectele traumelor, durerilor nerostite, problemelor şi despărţirilor nerezolvate se transmit în interiorul familiei şi între generaţii.

Comunităţi întregi pot fi afectate de o singură  traumă a unui singur membru al unei comunităţi.

Una dintre cele mai puternice căi de transmitere a traumei transgeneraţionale este în timpul atașamentului timpuriu. Acest lucru se datorează comunicărilor rapide de atașament care sunt, în primul rând, nonverbale, deoarece părinții și copiii se conectează prin tonul vocii, expresiile faciale şi limbajul corporal. De aceea, este nevoie să acordăm o atenţie deosebită modului în care transmitem informaţia copilului.

Când suntem deschişi şi privim cu sinceritate, putem găsi cu toții suferință în istoriile noastre personale și familiale. Poate că în familia ta ai văzut moartea prematură. Poate ai găsit durerile abuzului, neglijării sau dependențelor.

Fă-ţi timp să te uiți înapoi.

Ce povești se află în istoria familiei tale? Care sunt moștenirile nespuse ascunse în viața strămoșilor tăi? Aruncă o privire în jurul tău. Fiecare persoană pe care o cunoşti are o poveste.

Există mai multe modalităţi pentru a vindeca trauma transmisă peste generaţii. Schimbarea profundă poate apărea în timpul terapiei individuale sau de grup, în timpul meditaţiilor personale. De asemenea, într-un format de grup, constelațiile familiale sunt o metodă terapeutică care ne învaţă cum să trăim în armonie cu ceea ce nu putem schimba şi ce este eficient să schimbăm în anumite situaţii, ne creşte nivelul de conştiinţă şi astfel, ne descoperim pe sine, ne conectăm la corpul, mintea şi emoţiile noastre, tot ceea ce nu cunoşteam din trecut, apare acum în lumina prezentului, ne ajută să repunem în echilibru legile care au fost tulburate în cadrul familiei de origine şi familiei strămoşilor noştri. Lucrurile făcute de noi şi de strămoşii noştri rămân în câmpul conştiinţei extinse, având consecinţe peste generaţii.

Atunci când descoperim problemele emoţionale, tiparele relaţionale şi de comportament din familie, vedem limpede şi modalitatea de rezolvare. Relaţiile confuze încep să se clarifice, învăţăm să iertăm, să găsim rezolvările nedescoperite de strămoşii noştri, să ne înţelegem menirea, sensul şi să ne maturizăm.

E necesar să ne eliberăm de soarta familiei şi strămoşilor noştri, să nu ne sabotăm singuri.

Multe persoane se programează singure, inconştient, la eşec, doar pentru că nu doresc să-şi depăşească părinţii. Există o fidelitate, o loialitate inconştientă pentru destinul părinţilor, pentru istoria noastră familială.

Exemplu: dacă părinţii au fost nefericiţi în căsnicie, atunci copilul va urma acelaşi tipar relaţional, dacă părinţii nu au reuşit în carieră, nici copiii nu vor dori să se realizeze profesional.

Eliberându-ne de povara traumelor noastre sau ale istoriei familiei noastre vom putea să fim cu adevărat liberi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel