Expert al CE, solicitare către Parlament: 500 dintre noi au murit

Aviatori
Aviatori

Dorul Vârlan, pilot român și expert în Aeronautică al Comisiei Europene, a trimis către Parlament o solicitare, în care cere adoptarea proiectului legislativ nr. 612/2013, care a primit vot negativ din partea senatorilor, deși anterior primise aviz favorabil din partea tuturor comisiilor. El solicită modificarea statutului aviatorilor, în conformitate cu normele europene în vigoare, și reîntregirea pensiilor pentru piloți, tăiate de Guvernul Boc în 2010.

"Am fost vreo 1.500 la 1 septembrie 2010, când, jignitor şi neconstituţional, ne-au executat. Acum, în februarie 2014, mai suntem sub 1.000. Un scor bun pentru guvernanţii foşti ori actuali. Economii serioase la bugetul României", transmite Doru Vârlan.

Vezi aici solicitarea trimisă de Doru Vârlan către Parlamentul României

"În sprijinul revenirii la normalitate, pentru recâştigarea pensiilor abuziv confiscate aviatorilor civili din România, am scris 283 de Petiţii, care au fost vizualizate de către 7.172 persoane, până azi, 12 februarie 2014!", adaugă expertul Comisiei Europene.

Aviatorii, singura categorie care nu și-a recuperat pensiile

Legea unică a pensiilor, promovată de Cabinetul Emil Boc în decembrie 2010 a vizat aviatori, procurori, judecători, diplomați și parlamentari.

Cei mai afectaţi de această recalculare au fost cei 1.569 de aviatorii - care primeau lunar, în medie 9.200 de lei, urmând foştii procurori şi judecători - cu o pensie medie de aproape 8.600 de lei, membrii Curţii de Conturi - cu 5.400 de lei, diplomaţi - cu aproape 4.300 de lei şi parlamentari - cu 3.600 de lei.

Jurnalul.ro scrie că în ultimii trei ani, magistraţii şi-au salvat pensiile de la tăierea operată de Guvernul Boc, iar majoritatea militarilor şi-au recuperat pensiile ciuntite de aplicarea principiului potrivit căruia cât cotizezi la asigurările sociale atât primeşti. De asemenea, ambasadorii şi-au rezolvat problema în luna octombrie 2013, însă pentru aviatori nu s-a mai putut face nimic, momentan, mai scrie sursa citată.

Vezi și: Ce pensie avea Adrian Iovan. Muncea ca să supraviețuiască

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel