EBa, de Ziua Iei: Sunt mândră să o port atât în țară, cât şi la Bruxelles

Elena Băsescu, fiica cea mică a președintelui Traian Băsescu, mărturisește pe Facebook, de Ziua Universală a Iei, că este mândră să poarte bluza tradițională ori de câte ori are ocazia și oriunde.

  "Astăzi, sărbătorim Ziua Universală a Iei, unul dintre simbolurile româneşti autentice. Mă bucură foarte mult faptul că există o asemenea zi și că tot mai multe românce poartă acest articol de vestimentație tradițional", a scris, luni, Elena Băsescu, pe pagina sa socializare.

Amintind că ia românească a devenit sursă de inspirație pentru cei mai mari designeri de modă din lume, mezina președintelui Traian Băsescu susține că bluza tradițională "devine un brand în sine, care, dacă vom şti să îl cultivăm aşa cum se cuvine, va contribui la consolidarea identităţii noastre culturale în Europa".

Europarlamentarul PDL mărturisește, în continuare, că este foarte mândră să poarte ia oriunde, inclusiv la Bruxelles.

"Mărturisesc că eu sunt foarte mândră să o port ori de câte ori am ocazia - atât in țară, cât şi la Bruxelles, fiind unul dintre obiectele mele vestimentare preferate", și-a încheiat mesajul Elena Băsescu, care însoțește o galerie foto, în care fiica președintelui Băsescu poartă diverse modele de ii.

În 2011, europarlamentarul Elena Băsescu, în dorința de a oferi un plus de autenticitate expoziţiei organizate la Bruxelles, "Oaspeţii lui Brâncuşi", la care au participat liderii Partidului Popular European, a îmbrăcat un costum popular, specific locuitoarelor din Dobrogea.

De asemenea, în urmă cu două săptămâni, Elena Băsescu, într-o vizită în Valea Timocului din Serbia, a vrut să arate că este alături de românii de acolo şi a ales o ţinută cât mai apropiată de portul popular.

Astăzi, de Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, Sânzâienele, românii sărbătoresc şi portul popular, mai exact ia românescă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel