DNA susține că nu poate cerceta sms-urile de la CSM

haineala dc
haineala dc

Procurorul-șef interimar  al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Oprean, a declarat joi că nu este de competența procurorilor anticorupție să cerceteze cazul sms-urilor de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), potrivit Agerpres.

"Din aspectele sesizate în articolele de presă nu au rezultat elementele specifice ale vreunei infracţiuni de competenţa DNA, care să implice sesizarea DNA", a spus Laura Oprean, răspunzând unei întrebări puse de ziarişti la prezentarea bilanţului instituţiei pe anul 2012.

Pe 25 februarie luju.ro anunța că sesizează DNA cu privire la un număr de sms-uri ce relevau cum se aranjează voturile în CSM. A doua zi, preşedintele CSM, Oana Schmidt -Hăineală, a declarat că intenţionează să facă plângere penală în legătură cu presupusele sms-uri puse la dispoziţia presei de un fost şofer de la CSM. "Intenţionez să fac chestiunea aceasta (plângere penală - n.r). Nu vreau să detaliez, pentru că nu vreau să intru în cancanuri demne de Antena 3. Este sub demnitatea mea. Este o înscenare absolut josnică şi în mod clar voi uza de toate pârghiile legale, atât în dreptul penal, cât şi în dreptul civil", spunea Oana Schmidt Hăineală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel