DNA solicită sechestru pe casele lui Blejnar, Marta și Comăniță

blejnar
blejnar

 În cadrul anchetei de evaziune fiscala în care este anchetat, Sorin Blejnar, Codruț Marta și Viorel Comâniță, Direcţia Naţională Anticorupţie  a solicitat instituirea sechestrului asiguratoriu asupra mai multor bunuri mobile şi imobile aparţinând acestora.

DNA a solicitat instanțelor instituirea sechestrelor asiguratorii pe mai multe bunuri aparținând fostului șef al ANAF, Sorin Blejnar, al șefului de cabinet al acestuia, Codruț Marta și a fostului director al Autorității Naționale a Vămilor.

În cazul lui Sorin Blejnar, măsura a vizat bunuri imobile în municipiul Arad, un imobil şi un teren situate în sectorul 1 din Bucureşti, alte acţiuni cotate pe piaţa bursieră cu o valoare aproximativă de 253.158,90 lei, după cum rezultă din declaraţia de avere a acestuia din 2011.

 Pentru Codruţ Marta, a fost instituit sechestru doar asupra unui imobil din sectorul 2, cu o valoare de impunere de 332.860 lei, acesta neavând acţiuni cotate pe piaţa bursieră.

 În cazul lui Viorel Comăniţă, s-a constatat că la adresa de domiciliu nu locuieşte nimeni, dar a fost identificată o proprietate deţinută de acesta în judeţul Sibiu, au mai declarat sursele citate.

 Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fostul şef al ANAF Sorin Blejnar ar fi sprijinit din mai 2011 până în iulie 2012 un grup infracţional care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

În acelaşi dosar, au fost emise mandate de arestare în lipsă pentru fostul şef de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Marta, soţii Radu şi Dana Nemeş şi Mihai Gulea, în timp ce Ştefan Puşcaşu şi Ovidiu Ioan Moldovan au primit interdicţie de a părăsi ţara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel