Cine a mai vrut unificarea MȚR cu Muzeul Satului. Care este MIZA

Unknown
Unknown

Directorul Muzeului Țăranului Român a declarat că o singură persoană din istoria României a mai vrut unificarea muzeului cu Muzeul Satului. Acea persoană a fost Nicolae Ceaușescu, în 1978. 

Virgil Nițulescu a declarat, la Digi 24, că propunerea lui Traian Băsescu pentru noul ministru al Culturii, Gigel Știrbu, presupune trecerea clădirii în care se află Muzeul Țăranului Român „seama Ministerului Mediului, urmând ca instituția noastră să fie desfiinţată şi "unificată" cu Muzeul Satului "Dimitrie Gusti". Este o unificare strict juridică, formală. Muzeul Ţăranului si-ar pierde personalitatea juridică”.

Doar Ceuașescu a mai vrut ce vrea Băsescu

Directorul MȚR a adăugat că "Există un precedent în această privință. A mai existat o persoană în istoria României care a hotărât desființarea muzeului nostru prin unificarea cu Muzeul Satului și acea persoană s-a numit Ceauşescu, în 1978”.

"Muzeele noastre au personalități distincte, foarte clare. Muzeul nostru a fost înființat în 1906, Muzeul Satului a fost înființat 30 de ani mai târziu. Au fost două muzee distincte, când le-a unificat Ceauşescu. Miza a fost una a clădirilor și mă tem că în ziua de azi e același lucru, că cineva își doreste foarte mult clădirea în care se află Muzeul Țăranului Român. E una din cele mai frumoase clădiri, e monument istoric. A fost proiectată de doi mari arhitecți – Nicolae Ghica-Budești și Grigore Ionescu - și e clădire monument de clasa A, de importanță naţională", a spus directorul MȚR.

Virgul Nițulescu și-a arătat convingerea că Gigel Știrbu va refuza să semneze acest proiect de hotărâre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel