Urmărește emisiunea live


Decebal Gabriel Bacinschi, fost primar Focșani, sub control judiciar pentru abuz în serviciu

Decebal-Gabriel Bacinschi, fost primar al municipiului Focşani, este cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupţie. 

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii Secţiei de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile împotriva fostului edil. 

"În perioada decembrie 2013 - ianuarie 2014, inculpatul Bacinschi Decebal-Gabriel, în calitate de primar al municipiului Focşani, cu intenţie, a atribuit în mod direct către o firmă 'agreată' un contract privind obiectivul 'Instalaţii de iluminat ornamental în Piaţa Unirii - Municipiul Focşani' şi ulterior a achitat contravaloarea lucrărilor, deşi ştia că preţul acestora este supraevaluat", se arată în comunicat. 

Conform aceleiaşi surse, edilul a acţionat contrar dispoziţiilor legale, rezultatul acestor acţiuni fiind prejudicierea bugetului local cu suma de 356.642 de lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în cuantum de 246.121 de către societatea comercială respectivă. 

"De menţionat este faptul că, la data încheierii contractului, instalarea ornamentelor de sărbători era deja finalizată", se precizează în comunicatul DNA. 

Procurorii anticorupţie mai anunţă că în cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel