Daniel Cioabă, păcălit exact ca Băsescu

Băsescu Daniel Cioaba
Băsescu Daniel Cioaba

Regele romilor Daniel Cioabă a fost păcălit exact în același mod în care a căzut în plasă și președintele Traian Băsescu.

Regele romilor Daniel Cioabă a anunțat că îl va da în judecată pe Patriarhul Daniel, pe care îl acuză de calomnie, pentru o declarație a acestuia inventată de un site de umor. Daniel Cioabă a declarat, la România Tv, că a ajuns la această decizie după ce a văzut știrea pe Cotidianul.ro. Publicația însă a preluat în mod eronat o știre tip pamflet, prezentând-o ca fiind una reală.

Vezi și: Patriarhul Daniel va fi chemat în judecată de Daniel Cioabă, regele romilor

Precedentul Băsescu

Pe pagina personală de Facebook, jurnalistul Patrick André de Hillerin a comparat această situație cu una care l-a avut ca protagonist pe președintele Traian Băsescu.

"Cazul lui Cioabă, care vrea să-l dea în judecată pe Patriarh din cauza unei știri false, are un precedent și mai grav: Traian Băsescu prezentând drept informație reală un text de Fakebook din Cațavencii", a scris jurnalistul de la Cațavencii.

În decembrie 2012, în timpul unei declarații de presă, șeful statului a atacat publicația Cațavencii, acuzând-o că a distribuit minciuni.

"În schimb, s-a făcut o campanie deşănţată împotriva preşedintelui României şi ultimul element, care este o ruşine, distribuit în Armată, în care mi se atribuie cuvinte pe care nu le-am spus niciodată şi care sunt de natură să erodeze chiar încrederea Armatei în conducătorii ei. Mi se atribuie, chipurile într-un articol, chipurile de pe Caţavencii.ro afirmaţii de genul «nu eu am fost huiduit, ci Armata deoarece a omorât oameni de-a lungul istoriei» şi cu o întreagă declaraţie mincinoasă pusă în ghilimele. Iar oamenii din Armată, oamenilor din Armată li s-a cerut să distribuie această minciună. Îi asigur pe militari că preşedintele României nici nu vorbeşte, nici nu gândeşte urât despre Armata ţării. Dimpotrivă, o consider un pilon de stabilitate", spunea atunci Traian Băsescu.

Iată replica celor de la Cațavencii:

"Articolul la care face referire președintele Băsescu a apărut exclusiv online pe data de 1 decembrie și este un text publicat la rubrica "Fakebook". Pentru cititorii noștri ocazionali, așa cum este, se pare, și domnul Băsescu, Fakebook marchează texte ce conțin informații imaginate de către redactorii noștri. NU este o practică nouă în presă, nu este o practică nouă pentru noi, există astfel de rubrici inclusiv în presa internațională, ba chiar există publicații și site-uri dedicate în întregime acestui tip de umor. A te face că nu pricepi despre ce este vorba, deși există suficiente indicii pentru a putea înțelege chiar și un comandant de navă că avem de-a face cu o știre inventată, denotă fie prostie, fie o stare avansată de rupere etilică de realitate, fie rea-voință. Sincer, am dubii că Traian Băsescu ar putea fi rău-voitor".

Vezi aici articolul pe care Traian Băsescu l-a prezentat ca fiind un atac deșănțat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel