Curtea Constituţională: Legea bugetului, legea salarizării şi ordonanţa 50 sunt constituţionale

CURTEA CONSTITUTIONALA
CURTEA CONSTITUTIONALA

Curtea Constituţională a decis marţi că legea salarizării unitare pe 2011, legea cadru a salarizării unitare, legea bugetului de stat pe 2011 şi legea de modificare a ordonanţei 50/2010 privind contractele de credit sunt constituţionale.

Curtea a amânat pentru data de 4 ianuarie 2011 discutarea sesizărilor privind legea educaţiei.

Deputaţii PNL au depus, joi, sesizarea de neconstituţionalitate privind legea Bugetului de stat pe anul 2011. Liberalii au susţinut că încă din faza de proiect a acestei legi au contestat valoarea acesteia, subliniindu-i "caracterul ilegal şi neconstituţional".

Curtea Constituţională a luat în discuţie, marţi, şi sesizarea formulată de 53 de parlamentari PNL privind legea salarizării unitare. Senatorii liberali au contestat încălcarea normelor constituţionale privind procedura de legiferare a legii privind salarizarea prin asumarea răspunderii Guvernului. Liberalii au susţinut că Guvernul nu-şi poate angaja răspunderea asupra unui proiect de lege oricând, oricum şi în orice condiţii, Executivul neputându-se substitui Parlamentului în activitatea de legiferare. De asemenea, Curtea Constituţională a mai respins, marţi, sesizarea PNL de neconstituţionalitate a Legii de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 50/2010 privind creditele pentru consumatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel