Dacă vrei să ai facturi mai mici la energie, trebuie să știi că nu este imposibil. Ai câteva trucuri la îndemână care te vor ajuta să faci economie.
Energy Saving Trust a oferit 12 sfaturi pentru a economisi energie, bani și pentru a reduce emisiile de carbon. Aceste sfaturi includ scoaterea dispozitivelor din modul stand by, protejarea împotriva curenţilor de aer în casă și reducerea timpului petrecut la duș la doar patru minute. Utilizarea energiei casnice emite aproximativ 3.300 kg CO2e pe an, scrie dailymail.co.uk.
1. Opriți dispozitivele din casă care se afla în modul standby sau în modul inactiv.
2. Izolează zonele din jurul ferestrelor, ușilor și scândurilor din podea pe unde ar putea pătrunde curentul prin montarea unor benzi de spumă și astupaţi golurile dintre podele și plinte cu un simplu etanșant cumpărat din orice magazin de bricolaj.
3. Stingeți luminile atunci când ieşiţi dintr-o cameră.
4. Folosiți mașina de spălat pe un ciclu de 30 de grade în loc de temperaturi mai ridicate.
5. Fierbeți doar apa de care aveți nevoie în ibric.
6. Reduceţi timpul pentru duș la 4 minute.
7. O dată pe săptămână, renunțați la baia în cadă pentru un simplu duş.
8. Montați un aerator pe robinetul de bucătărie pentru a reduce cantitatea de apă care iese fără a-i afecta eficacitatea. Un aerator este un gadget mic cu găuri minuscule care se atașează la gura robinetelor și sunt ieftine și ușor de instalat.
9. Porniți mașina de spălat vase doar atunci când este plină pentru a reduce cantitatea de apă pe care o utilizați. Folosiţi mașina de spălat vase doar o dată pe săptămână, timp de un an, şi veţi economisi bani. Aceleași sfaturi se aplică și în cazul spălării hainelor.
10. Folosiţi maşina de spălat haine doar atunci când este plină. Reducerea utilizării mașinii de spălat cu o rulare pe săptămână timp de un an vă poate economisi bani.
11. Evitați să folosiți uscătorul de rufe (n.r. al mașinii de spălat).
12. Izolația eficientă a boilerului este importantă.
Dacă vrei să-ți încălzești locuința în mod eficient, trebuie să ții cont de câteva aspecte. Iată despre ce este vorba...
Dacă pleci pentru mai mult timp de acasă sau în timpul zilei nu stai deloc, foloseşte un termostat programabil care te poate ajuta să ţină casa încălzită doar în perioadele în care stai acasă. Mai mult, poţi folosi un termostat conectat la internet şi poţi porni încălzirea cu 1-2 ore înainte să ajungi acasă, scrie cumsa.ro.
Ar fi bine să nu îl butonezi tot timpul sau să îl dai la maximum când ajungi acasă. Casa nu se va încălzi imediat şi vei consuma mult mai multe gaze decât de obicei. O altă greşeală este să setezi o temperatură prea mică pentru că centrala ta o să consume mai mult gaz pentru a furniza temperatura pe care o doreşti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu